IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că autoritățile nu vor închide bisericile din Constanța din cauza epidemiei de Covid 19.
[eadvert]
Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința, este mesajul lui Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarațiile după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2.
IPS Teodosie susține că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora.
„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat IPS Teodosie.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XAcest satrap teodosie vorbește tot timpul prostii o ia pe aratura, de ce un asemena instigator la încălcarea regulilor împotriva covid 19 este plătit din bani publici, iar domeniul lui din Moldova de vreo 29 de ha cu hotel și locuri de destindere de ce este întreținut cu bani de la buget cum e posibil asa ceva, iar salariile înalților prelati sunt exorbitante, ar trebui modificata legea sa fie ca în Franța unde bisericile și prelati nu primesc nici un ban de la stat, vrei autonomie și ești obraznic ca Tudose întrețineți singur nu cere bani de la stat.
Ok popo !
Dar banii de la aceleași stat îi acceptati, ba chiar emiteți pretenții să primiți și mai mulți an de an, dar legile aceluiași stat nu prea vă convine să le respectati, dacă nu sunt în interesul vostru, nu?
Atunci îl scoateți pe Dumnezeu la înaintare, că numai de legile lui ascultați.
Eu zic că popii ăștia fățarnici și escroci ar trebui înţărcați de la banul public și puși în întreținerea credincioșilor, dar mai ales a habotnicilor amatori de ritualuri vechi și lugubre.
Că la ora actuală ei au două surse majore de venit. Credinciosul care plătește orice serviciu religios de care beneficiază el sau familia lui ( botez, cununie, înmormântări, cumetrii, paranghelii, etc.) precum și bani de la bugetul de stat (sau caricatura de buget de stat ,mai bine zis).
Exact ca vitelul care suge de la două vaci !
Intr-o țară normală așa ceva e de netolerat !
Godmode on.
Cat li se va mai permite jegosilor astia sa dicteze??
Biserica este platita la greu cu banii nostri, fara sa te intrebe cineva daca esti de acord sau nu. Sau macar sa ai optiunea sa zicem vrei sa dai bani la biserica sau la constructia unui spital-scoala-cresa-etc… Daca tot se crede asa de smardoi si smecher, propun sa se autofinanteze, sa functioneze pe aceleasi reguli ca un SRL, oricum sunt convins ca bisericile au bani sa se intretina inca vreo 100 de ani fara alte venituri. Opriti finantarea cultelor religioase de la bugetul de stat. Avem unde sa cheltuim banii aia mai cu folos.
vedeti aici cine este teodosie si cum traficheaza posturile si cursurile de preot, care este unul din cei mai corupti
prelati din bor.
https://www.youtube.com/watch?v=OThX0u7gbh0
https://www.youtube.com/watch?v=mqP2vrblz_I
Corect !
teodosie are mai multe dosare penale fiind unul din cei mai corupti prelat din bor, care vinde ca in toata tara posturile de preot pe sume considerabile, vezi caul prezentat de Romania libera unde teodosie si-a dat arama pe fata si cu ce se ocupa.
Când te gândești la cuvântul „mănăstire”, îți apare în fața ochilor un loc plin de smerenie, de chilii sărăcăcioase, unde nu o să găsești niciodată fântâni arteziene, pavaje de marmură sau băi cu jacuzzi. Doar că undeva în România, în apropiere de Vatra Dornei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ridicat un complex hotelier SPA, printr-o fundaţie şi trei firme în actele cărora figurează numele său. Suma imensă pe care a investit-o în complex, cum a făcut “rezervare” la Ministerul Justiției, precum și alte detalii incendiare
Povestea începe în anul 1999, atunci când Macedon Petrescu, acesta fiind numele de mirean al înaltei fețe bisericești, nu era înalt prelat al Tomisului. Atunci, acesta a moștenit un hectar de teren în Dorna Arini, în Județul Suceava, pe care a fost nevoit să-l doneze bisericii, urmând ca tot aici să ctitoreacă mănăstirea cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.
Banii pentru construirea lăcașului de cult au provenit din donații extrem de generoase. Astfel încât, în 2003, mănăstirea și-a extins afacerile cumpărând 20 de hectare de teren și ridicând un hotel de cinci etaje și a unui pavilion administrativ aferent lui.
Pentru construirea lăcașului „Acoperământul Maicii Domnului” și a tot ceea ce înseamnă el – un complex hotelier, s-au cheltuit nu mai puțin de 4 milioane de euro, scriu jurnaliștii de la malul Mării Negre
În anul 2010, ÎPS Teodosie primește de la mănăstirea din Dorna Arini un hotel, două case și 19 hectare de teren, măicuțele rămânând cu biserica, clopotniţa, niște chilii şi jumătate de hectar de fâneaţă.
Bunurile cedate Arhiepiscopului Tomisului vor constitui activul patrimonial al viitoarei fundaţii „Sfinţii Procopie şi Elisabeta”, pentru care s-a făcut rezervare de nume la Ministerul Justiţiei. Fundaţia va avea ca obiectiv „sprijinirea amenajării şi dezvoltării Aşezământului Monahal Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului”, adică exact a mănăstirii care tocmai a renunţat la acest patrimoniu, precizează sursa citată
În prezent, mănăstirea are în componența sa hoteluri, SPA-uri și baze de tratament, acolo unde camerele sunt dotate și cu paturi matrimoniale – depinde de preferințele turiștilor.
Potrivit site-urilor de turism, „Baza de Tratament Procopie şi Elisabeta*** este situată în satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei“, în timp ce altul ne îmbie cu oferta; „Baza de Odihnă şi Tratament Recuperator Hotel Procopie şi Elisabeta este un complex hotelier cu bază de tratament ce oferă atât condiţii optime de cazare şi relaxare, cât şi servicii de tratament, recuperare şi organizări diverse evenimente. Hotelul pune la dispoziţia turiştilor o capacitate de cazare de 60 de locuri structurate pe camere double matrimonial, twin şi camere ocupare single, acestea fiind dotate la standarde de 3*, cu mobilier modern în stil clasic, baie proprie cu cadă sau duş, încălzire centrală, Internet wireless, televiziune LCD, frigider-minibar, telefon, lift. Baza de tratament şi relaxare proprie pune la dispoziţia turiştilor proceduri după cum urmează: hidroterapie în ozon şi diatermia, băi cu plante“. Hotelul funcţionează pe Fundaţia „Sfinţii Procopie şi Elisabeta“, director general fiind Lia Bălaiu, după cum se arată pe site-ul turismmedical.ro. Aici, preţurile pentru o cameră, pe noapte, sunt cuprinse între 135 şi 180 de lei, cu micul dejun inclus.
Teodosie controlează aceste hoteluri și baze de tratament, alături de rudele sale, printr-o fundație și trei firme.
La ora actuală, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au decis să-l ancheteze sub control judiciar pe ÎPS Teodosie, iar Curtea de Apel Constanța a hotărât să mențină decizia procurorilor.Teodosie Snagoveanul este acuzat de folosirea de declarații false pentru obținerea subvențiilor agricole de la APIA, dar și de luare de mită.
-
Dumnezeu să ne lumineze sufletele !
Vrajeala multa pe fomistul asta , se teme ca nu mai intra cascaval pentru viata lor de huzur,nu ii pasa la asta de Dumnezeu ,ii pasa doar de incasarile care le pierde din cauza faptului ca e inchisa biserica,respectiv banii cu care isi alimenteaza mercedesurile si viata lor de lipitori care traiesc de pe omul sarac in numele Domnului
-
100% adevarat!
-
Piei Satană !
Dacă biserica e a lui Dumnezeu, atunci de ce mai cer bani de la enoriași și de la stat?
de ce bor il tolereaza pe acest prelat parvenit si corupt, e de notorietate cazul prezentat de romania libera cu camera ascunsa cum pentru bani te face popa si te inscrie si la cursuri dupa cateva luni dupa ce au inceput cursurile contra sumei de 5000 de euro, cum e posibil ca asemenea corupt si avar dupa bani care are afaceri de milioane de euro sa ocupe o asemenea functie in BOR sau aceasta este criteriul pentru numirea in functii ale ierarhilor , este jenant ca se intampla asa ceva iar posturile de preot se vand pe bani multi mai ales in orase si comunele mai mari.
-
Dumnezeu să ne lumineze sufletele !
pai daca nu e al autoritatilor, atunci de ce cereti bani de la ei pt salarii si contructii de biserici noi ?!
Toti barbosii astea ar trebui dusi la spitale sa ajute acolo daca tot sunt platiti de stat pentru nimic!
Rușine tuturor celor care ati scris. Este vorba de biserică și credința, nu despre un om. Nu vedeti ca am ajuns in punctul in care se vrea sa nu mai fim stapini nici pe propriul nostru corp? Pe ce lume traiti, unde vreti sa se ajunga? Oricum s a ajuns prea departe.
-
Mai Bihorean , du-te si pupa poala lui Ipsos asta , mare vrajitor de la Constanta.
-
CREDINTA E IN TINE SI NU INTR-UN OM AVAR DUPA BANI
Atunci dumnezo sa va dea si bani. Ca el face de toate, vindeca bolnavii, ridica mortii din mormat, doar ca nu se descurca cu banii. Foarte interesant!
Infectu asta ar merita spanzurat de limba
-
Piei Satană !
acum politia ar trebui sa mearga la el si sa ii deschida dosar penal pentru instigare la protest si pentru zadarnicirea bolilor,
ii e frica ca se inchid acum inainte de Pasti si nu mai poate sa jupoie bani de pe bietii oameni
nu biserica ar trebui inchisa ci niste preoti