Valoarea coșului minim lunar de consum diferențiată pentru debitorul care trăiește în mediul urban și membrii familiei sale în procedura de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor este:
[eadvert]
- 999 de lei pentru fiecare adult
- 735 de lei pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani
- 525 de lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani
Din cei 3.258 lei, pentru mâncare ar fi 1.339 lei, iar pentru haine 175,93 lei. Familia ar putea face și economii de 162,9 lei. Cifrele sunt raportate la nivelul inflației din iunie 2022, față de ianuarie 2019.
Pentru stabilirea cheltuielilor pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil, valorii coșului minim lunar de consum i se vor adăuga sumele necesare asigurării:
- Nevoilor locative, precum plata utilităților și serviciilor care depășesc cuantumul financiar prevăzut pentru acestea în coșul minim lunar de consum ca urmare a prețurilor existente în zona unde debitorul și familia trăiesc
- Necesităților alimentare atunci când acestea depășesc cuantumul financiar prevăzut ca urmare a prețurilor existente în zona unde debitorul și familia sa trăiesc sau a unor situații de sănătate ce impun un regim nutrițional special
- Necesităților de transport în legătură cu deplasările către locul de muncă, școală sau respectarea unor tratamente speciale necesare
- Altor nevoi curente pentru situații neprevăzute: reparația, achiziționarea sau înlocuirea hainelor sau a unor obiecte de uz casnic, îngrijirii bolnavilor etc.
- Susținerii cursurilor de învățământ obligatoriu.
Comisia de Insolvenţă la Nivel Central este alcătuită din câte un reprezentant al fiecăreia dintre următoarele instituții: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.
Trimite articolul
XE un calcul foarte bun , economic si obiectiv. Dupa parerea mea e totusi cam mult , se poate face o reducere de vreo 25% adica sa ramina cu 2250 lei.
-
De acord cu tine. E un studiu extrem de realist şi de pertinent.
Se vede că e făcut de oameni cu o inteligență mult peste medie, oameni de-a dreptul geniali.
Geniali…puțin spus.
Ăia sunt spirite înalte, mă ! -
ei na cu 1200 de lei la creierul lor minuscul si purtător ilegal de minimaterie cenusie ca sa nu ii ploua in gat! cu 3000 de lei împarți taxele si impozitele scoala la copii grădinița si ajungi la 6500 adica mai scoti din buzunar bani si nu am pus daca mai deții si automobil rca etc concluzia mori de foame in ” Oradia” poate burlac cu apartment moștenit trăiești cat de cat dar daca ai chirie pa !!!
-
👍👍👍
-
atunci de ce au mai marit salariile la bugetari ? 🙂
3.000 pe lună 4 persoane? Bine, pe Lună, dar pe Marte sau Jupiter?
Nu știu ce fumează ăștia care fac calculele!
Asa ganesc ipocritii care habar n-au pe ce lume traiesc, dar utilitatile ,combustibili cine va plati sau din care bani???