„Executivul apreciază implicarea Avocatului Poporului în monitorizarea respectării drepturilor și libertăților cetățenești care derivă din legislația națională, precum și din tratatele internaționale la care România este parte. Totuși, asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detenție este o deformare a realității, o alăturare de rea credință a unor situații care nu au nimic în comun. Pacienții nu sunt deținuți, iar medicii și întreg corpul medical nu sunt torționari, așa cum s-ar putea înțelege din anunțurile pe care spitalele ar trebui să le afișeze în locuri vizibile la solicitarea Avocatului Poporului. Considerăm ca astfel de mesaje pot fi interpretate ca o formă de presiune inutilă asupra personalului medical care asigură tratarea bolnavilor de COVID-19 și creează, în egală măsură, percepții negative pacienților și familiilor acestora. Pacienții din România sunt protejați de Legea drepturilor pacienților nr. 46/2003, iar scopul internării unei persoane depistată pozitiv de COVID-19 este acela de a limita răspândirea virusului”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Portrivit sursei citate, guvernul apreciază efortul depus în această perioadă de personalul medical în contextul crizei COVID-19 și găsește injustă orice acțiune care pune sub semnul întrebării, fără justificare, activitatea acestuia.
Renate Weber a declarat, joi, că Avocatul Poporului îşi poate exercita atribuţiile privind prevenirea torturii inclusiv în sistemul de sănătate, după ce mai multe spitale Covid au fost notificate că sunt monitorizate prin mandatul de mecanism naţional de prevenţie a torturii.
(sursa: Mediafax)
Spitalele, felicitate că sunt în linia întâi, acum centre anti-tortură?
Trimite articolul
XTrăim perfect manipulați de sistem.
Prinși.
Captivi.
Haliți de balenă.
Dar românul nu arde pentru că e ud. A făcut pipi pe el de frică și umil stă la coadă cu masca pe figură.
m…da formularea a fost gresita, corect era ; pacientii sunt fraieri iar medicii sunt spăgari.