În contextul pandemic, cazurile de gripă sezonieră sunt reduse. De la debutul sezonului rece, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost înregistrate șapte cazuri, în comparație cu zecile de infectări cu coronavirus. Există și diferențe între simptomele Covid-19 și cele ale gripei sezoniere. În ce constau mai exact ne explică specialiștii:
„Gripa are simptome mai agresive, care evoluează foarte rapid. Covid-19 evoluează mai slow (încet – n.r.), în progresie, iar în plus sunt și mulți asimptomatici. Pentru a depista gripa, se face testul rapid pentru această boală”, explică Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.
Gripa sezonieră
Transmiterea gripei se face pe cale aeriană, iar simptomele apar la 2-4 zile de la infectare. Debutează cu degradarea stării generale și febră mare, care pot fi însoțite și de frisoane, cefalee, mialgii, tuse neproductivă, dureri în gat și astenie. Există și simptome mai grave: dificultate în respirație, amețeală bruscă, confuzie sau convulsii.
[eadvert]
Cel mai puternic scut pentru prevenirea gripei este vaccinarea antigripală anuală la medicul de familie. Autoritățile naționale recomandă vaccinarea împotriva Covid-19 alături de cea antigripală.
Cum să ne pregătim de apropierea valului V al pandemiei
Ministerul Sănătății a realizat o listă de recomandări în apropierea valului V al pandemiei, așteptându-se să avem din nou un număr mare de îmbolnăviri. Oamenii ar trebui să aibă în case termometre și pulsoximetre. Specialiștii în sănătate ne atrag atenția să nu luăm antibiotice și antivirale „după ureche”, fără recomandarea medicului, deoarece acestea ne pot face mai mult rău.
În plus, aceștia ne transmit că vaccinarea anti-Covid rămâne cel mai important pas pe care îl putem lua pentru a ne proteja de formele grave ale bolii.
Recomandările Ministerului Sănătății
- Vaccinarea previne formele severe și decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane
- Este vitală respectarea măsurilor de distanțare, igienă personală, portul corect al măștii
- Testați-vă înaintea contactului apropiat cu persoane vulnerabile nevaccinate!
- Testați-vă la primele simptome și declarați imediat rezultatul pozitiv al testării!
- Discutați imediat cu medicul de familie pentru testare și îndrumare!
- Nu vă tratați cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19!
- Nu vă tratați cu antivirale, care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic!
- Dotați-vă cu termometru și pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate, dacă sunteți pozitiv COVID-19!
Primul caz de „flurona”
Israelul a anunțat la începutul lunii primul caz de infectare simultană cu Covid-19 și virusul gripal, la o femeie care de abia născuse, la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva. Aceasta nu era vaccinată. A fost testată atât pentru Covid-19, cât și pentru gripa sezonieră, ambele rezultate fiind pozitive – această infectare simultană poartă acum numele de „flurona”. Ministerul israelian al Sănătății studiază cazul și implicațiile acestuia, potrivit AFP.
Trimite articolul
XSpecialiștii ne explică diferențele- Ce diferente ca ambele au simptomatologie identica vai de noi…
-
Simptomatologia poate sa fie identica dar, problema e ca final e diferit!
O confirma 58.866 de romani 🙁 … până in prezent.-
Asemănătoare da, identică nu.
-
Nu se mai vorbeste despre gripa din cauza ca marile companii farmaceurice nu castiga mult din asta, In prezent politicienii lumii, care sunt toti corupti, alaturi de “specialistii de carton” intr-ale medicinei, lanseaza periodic valuri de Covid, cu scopul de a profita de pe urma vaccinurilor.
-
Da sigur. Iar giganții industriei auto sau transporturilor aeriene, mult mult mai mari decât producătorii de medicamente stau cuminți și nu comentează. Dimpotrivă preferă pierderi de zeci de miliarde și stau cu mâna în sân și nu se împotrivesc “dictaturii” sanitare.
Mulți senili pe planetă…