„Achită pe inculpatul LASCA MIHAI IOAN (…) pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, în stare de recidivă postcondamnatorie, (…) întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, se arată în minuta hotărârii unui complet din cadrul secției penale a Înaltei Curți.
[eadvert]
Mihai Lasca a fost trimis în judecată, în iulie 2018, alături de alți 13 inculpați, într-un dosar al DIICOT Oradea în care au fost formulate mai multe acuzații. În cazul lui Lasca, procurorii au efectuat cercetări pentru constituire a unui grup infracțional organizat.
Potrivit anchetatorilor, în perioada august-septembrie 2012, Mihai Lasca și un alt inculpat din dosar, Ioan Bejușcă, ar fi pus la punct un grup care ar fi avut drept scop identificarea şi racolarea de persoane de origine afro-asiatică pe care să le călăuzească sau transporte peste graniță, în Ungaria, şi mai departe, spre Occident. Procurorii susțin că, deși ar exista probe că grupul s-a constituit, nu ar rezulta că și-a atins scopul.
Început la Tribunalul Bihor, dosarul inițial a fost trimis, în 2021, la Curtea Supremă, după ce Mihai Lasca a devenit deputat și nu putea fi judecat de altă instanță decât ÎCCJ. În martie 2022, Înalta Curte a disjuns cauza cu privire la parlamentarul bihorean, iar procesul celorlalți 11 inculpați a revenit la Tribunalul Bihor, unde are termen în pronunțare în această lună.
Deputatul Mihai Lasca a mai fost judecat într-un dosar penal pentru un incident în trafic, petrecut în august 2019, pe drumul dintre Oradea și Salonta. Atunci ar fi bătut un șofer, faptă pentru care Judecătoria Oradea l-a condamnat pe Lasca la 2 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost menținută, pe 2 iunie 2021, de Curtea de Apel Oradea.
Trimite articolul
Xserios, du-teeee si te bate in ring ! lasa naibii politica ca nu-i de tine.. tu esti cu pumnu si ciocanu nu cu politica.