Curentul, gazul, combustibilii și uleiul de consum. Toate au avut creșteri de preț foarte mari în ultimele 12 luni, cea mai mare fiind în cazul energiei electrice – 24%. Gazul a fost mai scump în august 2021 față de 2020 cu 20%, uleiul comestibil cu 21,2%, iar combustibilii s-au scumpit cu 14%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2019 – august 2020) este 3,3%.
Indicele armonizat al preţurilor de consum în luna august 2021 comparativ cu luna iulie 2021 este 100,18%. Rata anuală a inflaţiei în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,0%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2019 – august 2020) determinată pe baza IAPC este 2,6%.
Faţă de august 2020, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 2,7%, ale mărfurilor nealimentare cu 7.92%, iar preţurile serviciilor cu 2,9%.
Scăderi de preţuri s-au înregistrat la cartofi, legume şi fructe şi transportul aerian.
Curentul, uleiul și combustibilii s-au scumpit cel mai mult. Prețul cartofilor a scăzut cu peste 20%
[eadvert]
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XEu anul trecut iarna am platit 123 Ron pe MWh, acum voi plati 225 Ron, asta nu e o crestere de 20% la gaz….mai degraba 83% !!!
-
Ai ramas in urma cu stirile. Deja gazul e 263 lei. Am primit instiintare cu totii.
multumim PNL!
-
multumeste ciumei rosii, ca pesedistii au privatizat si au facut contract cu cei care au marit acum preturile
-
Mmtzii mtii de proßt, de unde le scoti?🤣🤣
Je5ule, mariti pretul ca sa acoperiti gaurile in buget impreuna cu baietii destepti din energie, je5urilor.
-
ia sa vedem cine e la guvernare “în ultimul an”…
hm cica pnl usr si hungargarezii…
multumim!
Nu exista justificari economice pentru aceste creșteri. Statul a pierdut controlul principalelor domenii economice strategige prin faptul că le-a concesionat / vândut / furat / bătut joc de ele. Energia aproape toată e la străini. De ce să crească curentul, că Dunărea tot acolo îi, barajele la fel, centrala de la Cernavodă la fel etc.? România e un stat aproape complet vândut și condus de aceeași mafioți de la revoluție, ei copiii și acoliții lor.
-
Ai ramas in urma cu stirile. Deja gazul e 263 lei. Am primit instiintare cu totii.
-
Nu e condus de mafioti ci de fostii securisti si de copiii acestora.
Nici o problemă dacă le scumpiți.
Avem bani berechet să le plătim .
Că suntem oameni bogați iar Rumânica e o țară putred de bogată. Cel puțin aşa cred toți românii. Doar fraierii ăia de vest -europeni consideră că Ro e o țară săracă lipită pământului ,plină de datorii externe luate pentru consum, o țărucă din lumea a treia . Dar ei se înşeală,nu ?
Sã vedem economia de piaţã. Aduce ea o viaţã mai bunã supravieţuitorului de la 1989, de la mineriade, de la reducerea lui Boc, de la scumpirea din vremea nefãcutului parlament de trei sute maximum din vremea covidului?
Nu.
Atunci, dacã se ordonã dictaturã, dã.
economia duduie nivelul de trai creste big time si totul este roz.avem un prim ministru care ne priveste in ochi si ne zice ca o ducem din ce in ce mai bine desi asa de rau nu a fost nici macar pe vremea cand conducea psd.am ajuns sa regret faptul ca nu e psd la conducere desi mereu am fost contra lor.toti sunteti la fel.sincer pnl a ajuns mult mai rau ca psd mai ales acum ca se musca intre ei ca niste sacali.am ras de sosoaca dar uite ca pana la urma ce zice zice bine.unde a ajuns tara asta…fugi de dracu si dai de tac’su.sa nu uitam ca toata clasa politica este oglinda societatii…
Ce face o dictaturã pe timp de covid? Obligã vaccinarea în scopul scurtãrii crizei. Naţionalizeazã temporar energia pentru o pãstra egalã cu cotaţia europeanã. Atât. Nici mai puțin nici mai mult, că vrea energeticul la mare. Stop.
-
Ani s-au tot vãzut emergeticieni cum mãresc preţul la început de iarnã. Parcã cu bucurie fãrã profit au început sã măreascã şi în timpul iernii. Acum au darâmat şi mai perfect liniştea, cu o liberalizare fãrã milã, creştere continuã. Întreruptã dacã dictaturã, ceea ce trebuie sã facã şi nu face, dictaturã nu este de partea consumatoare, doar la furnizor este, sã destrame farmecele ipocriziei.