“Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activităţii autorităţilor/operatorilor economici deţinători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaţilor, desfăşurarea activităţii în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măşti cu un grad mai ridicat de protecţie (FFP2) în zonele aglomerate” – se precizează în decizia CNSU privind prelungirea stării de alertă în România.
[eadvert]
Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu precizări și a transmis care sunt institutuțiile considerate critice.
“Orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un impact major în plan economico -social, la nivel micro și macro regional. Cu titlu de exemplu, Centrala de la Cernavodă este infrastructura critică”, au transmis reprezentanții GCS.
Listă infrastructuri critice:
- Sectorul Energetic
- Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor
- Apă, păduri şi mediu
- Alimentaţie şi agricultură
- Sănătate
- Securitate naţională
- Administraţie
- Transporturi
- Industrie
- Spaţiul cosmic şi cercetare
- Financiar-bancar
- Cultură şi patrimoniu cultural naţional
Trimite articolul
XNu am nimic cu cel care a scris aticolul, insa mult mai multa atentie, nu faceti “copy paste” fara sa verificati, daca unul a scris o tampenie nu o multiplicati si da testarea este una extrem de benefica.
FFP2 este o masca buna, insa cine va da lovitura (normal, baietii destepti) pentru ca aceasta a fost introdusa peste noapte si nu stiu daca o gasim peste tot, la fiecare farmacie.
In Romania colcaie de specialisti, vai de mama si viata noastra.
In spatiul cosmic sigur e grad ridicat de pericol de virus !!! :-))) Astronauitii romani sperrr sa reziste :-)))
Listă infrastructuri critice:
Spaţiul cosmic şi cercetare
E prea puțin testarea săptămânală.
Zilnică ar fi ok.
Dar… cel mai bine ar fi să ne testăm din oră în oră, ca să ştim o treabă.
Ori dăm cu virusul ucigaş de pământ, ori ba !