BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
România
Ce nu îți spun restaurantele despre pizza Capriciosa: Poți avea până la 25 de aditivi ascunși în farfurie

Ce nu îți spun restaurantele despre pizza Capriciosa: Poți avea până la 25 de aditivi ascunși în farfurie

De Ramona Pașcu
la 4 January 2025 09:30 Reactualizat la: 3 January 2025 16:38

Ce nu îți spun restaurantele despre pizza Capriciosa: Poți avea până la 25 de aditivi ascunși în farfurie

4 January 2025 09:30 Reactualizat la: 3 January 2025 16:38
Cel mai recent studiu realizat de InfoCons aduce în atenția consumatorilor informații relevante despre ingredientele și valorile nutriționale ale pizza Capriciosa, un preparat popular în restaurantele din România.
Scris de Ramona Pașcu - Cel mai recent studiu realizat de InfoCons aduce în atenția consumatorilor informații relevante despre ingredientele și valorile nutriționale ale pizza Capriciosa, un preparat popular în restaurantele din România.

Trimite articolul

X

Studiul a fost realizat pe un total de 40 de preparate din diverse locații, iar rezultatele sunt surprinzătoare în ceea ce privește variabilitatea unor parametri nutriționali și prezența aditivilor alimentari. Potrivit datelor colectate din meniurile fizice ale restaurantelor și de pe site-urile acestora, gramajul porției de pizza Capriciosa variază semnificativ, între 300 și 1370 de grame, ceea ce poate influența considerabil aportul caloric și nutrițional al preparatului.

Valori calorice și conținutul nutrițional

Studiul a arătat că valoarea calorică a pizza Capriciosa raportată la 100 de grame variază între 171.88 kcal și 414.86 kcal, cu o medie de 225.23 kcal. Această diferență poate fi explicată de dimensiunea variată a porțiilor și de ingredientele folosite, care pot varia de la un restaurant la altul. Pe lângă calorii, consumatorii ar trebui să fie atenți și la cantitatea de sare și zahăr din acest preparat. Conform studiului:

  • Cantitatea de sare raportată la 100 de grame variază între 0.78 grame și 2.7 grame,
  • Cantitatea de zahăr variază între 0.73 grame și 4.78 grame la 100 de grame de pizza Capriciosa.

Aceste valori pot afecta sănătatea, mai ales pentru persoanele care urmăresc un regim alimentar echilibrat sau au anumite afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul.

Aditivii alimentari

Un alt aspect important al studiului se referă la prezența aditivilor alimentari în pizza Capriciosa. Numărul de aditivi variază între 6 și 25, iar media este de 14 aditivi. Aditivii alimentari sunt substanțe folosite pentru a îmbunătăți aspectul, gustul sau conservarea produselor alimentare, dar unele dintre acestea pot ridica semne de întrebare cu privire la efectele lor asupra sănătății pe termen lung. Printre cei mai frecvent întâlniți aditivi se numără:

  • Amidonul modificat (E1422)
  • Dextroza
  • Caragenanul (E407a)
  • Acidul ascorbic (E300)
  • Monoglutamatul de sodiu (E621)
  • Nitritul de sodiu (E250)
  • Lactatul de sodiu (E325)
  • Celuloza (E463a – E468)
  • Acidul citric (E330)
  • Guma de xantan (E415)

De asemenea, studiul a identificat și alți aditivi, cum ar fi acidul lactic (E270), acidul carminic (E120), sorbatul de potasiu (E202) și extractul de drojdie (E626), care sunt frecvent utilizați în preparatele de pizza pentru a îmbunătăți gustul sau textura.

Trimite articolul

X
Taguri:
aditivi ,
Capriciosa ,
E-uri ,
infocons ,
ingrediente ,
pizza ,
valori nutriționale
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Sport local

    Fiul și tatăl lui Kris Richard au fost prezenți la meciul doi dintre CSM CSU Oradea și CSO Voluntari
    Veteranul Kris Richard, cel mai experimentat jucător al echipei „leilor roșii”, a avut doi susținători inediți la partida a doua a seriei cu CSO Voluntari: fiul și tatăl său, sosiți duminică la Oradea, din Statele Unite ale Americii.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    CJ Bihor: A fost lansată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate a Inelului Metropolitan de Nord
    Studiul de fezabilitate va identifica varianta optimă de traseu pentru noua șosea, menționând și caracteristicile terenului, precum și costurile pentru realizarea proiectului.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Au dat bir cu fugiții! Constructorul care renova Palatul Lévay a plecat și a lăsat șantierul cu multe întârzieri
    Schelele instalate în momentul în care au fost demarate lucrările de reabilitare al Palatului Lévay au fost demontate la începutul lunii mai.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de apă

    BIHON Sport local

    CSU Oradea s-a clasat pe locul 5 în clasamentul Superligii Naționale de polo
    Bazinul Acoperit Crișul a găzduit ultimul turneu final din  play out-ul Superligii Naționale de polo pe apă.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Studenții și profesorii aflați în vizită la UO au gustat din bucătăria tradițională în cadrul unui inedit „curs” de gătit
    Cei peste 60 de studenți și profesori aflați la Universitatea din Oradea cu prilejul unui program de mobilitate Erasmus+ au descoperit bucătăria tradițională românească.

    România

    Prezidențiale2025. Ilie Bolojan: „Am avut alegeri desfășurate în bune condiții”
    Președintele interimar Ilie Bolojan a declarat miercuri că alegerile prezidențiale s-au desfășurat în bune condiții.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.