Instalația de oxigen a TIR-ului de terapie intensivă a fost executată de o firmă autorizată, nu a fost nimic improvizat, unitatea funcționând luni de zile în Argeș, a declarat luni seara secretarul de stat Raed Arafat, după accidentul în care au murit trei pacienți la spitalul Victor Babeș.
[eadvert]
Arafat a precizat că prezintă ceea ce știe în acest moment și că în timpul anchetei pot apărea noi informații.
Cauza opririi ventilatoarelor a fost o creștere a presiunii oxigenului peste maximul admis, de 5,8 bari, în acest moment nefiind cunoscute cauzele care au dus la această creștere. Ventilatoarele, de producție americană, s-au oprit iar persoanalul medical a ăncercat să ventileze bolnavii.
Compania care a verificat ventilatoarele a constatat că presiunea a crescut în jurul orei 16:25.
„Trebuie să vedem dacă a fost o eroare umană sau tehnică”, a spus Arafat.
Secretarul de stat a precizat că unitățile mobile sunt în garanție și au fost întreținute de firma producătoare, la două luni. Numărul pacienților tratați în unitățile mobile depășește 6-700 de pacienți. O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți. Alți cinci pacienți au fost transferați.
Am aflat la 17.00. Am vorbit cu Voiculescu la 18.00
Raed Arafat a fost întrebat într-o conferință de presă la ce ora a aflat de faptul că TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” s-a defectat.
„Inițial am aflat în jurul orei 17.20 că este o problemă. Ulterior am aflat că există pacienți în stop și mai târziu – nu pot să vă spun ora exactă – am aflat că există trei pacienți în stop cardiac”, a spus Arafat.
După acest moment a fost înștiințată Poliția Omoruri, iar oamenii legii au mers la Spital pentru a investiga.
„Nu știu ora la care a fost înștiințată Poliția, dar personal am vorbit cu adjunctul Poliției Capitalei, cu domnul Gavriș. Știa deja ceea ce s-a întâmplat. Mi-a spus că se pregătește echipă să meargă acolo și echipa a mers acolo”, a mai spus Arafat.
Șeful DSU a precizat că după ce aparatele de ATI s-au oprit s-a început ventilație manuală, pe balon: „Pentru ce au făcut cadrele medicale eu nu am niciun dubiu că au făcut tot posibilul să prevină pierderea de vieți”.
Întrebat la ce oră a fost anunțat ministrul Sănătății despre situația de la „Victor Babeș”, șeful DSU a spus că Vlad Voiculescu l-a sunat în jurul orei 18.00.
„Eu mai degrabă pot să spun că dânsul m-a sunat prima dată și nu am sunat în alte părți. Eram în discuții să văd că situația este sub control. Dânsul m-a sunat dar după ora 18.00. M-a sunat și am explicat toată situația care este și în ce situație ne aflăm. Deja era anunțat și noi l-am informat până la ce nivel am ajuns, toate aceste aspecte”, a explicat Raed Arafat.
Raed Arafat a spus că a primit sute de apeluri telefonice, însă nu a răspuns decât celor care aveau legătură cu tragedia de la „Babeș”, explicând, astfel, de ce, timp de trei ore, până după ora 20.00, nicio autoritate nu a confirmat tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”.
„Telefonul meu a sunat poate din 10 în 10 secunde. Nu am răspuns decât la telefoanele care erau corelate direct cu incidentul. În momentul în care avem situație de urgență rolul nostru principal este să gestionăm situația, chiar dacă suntem în birou sau în altă parte. A fost pregătit un comunicat care a fost dat, dar răspunsul la telefoane în timpul situațiilor de urgență (…) dacă stăteam la telefon să răspund la toate cu siguranță nu mai aveam ce face de a discuta cu colegii, de a găsi soluții, de a vedea ce fac. E un lucru care este normal oriunde. Nu poți în timpul urgenței să răspunzi la toate telefoanele decât dacă stai undeva și pe aceasta și alții se ocupă de toată situația. Eram în legătură cu managera Spitalului, la un moment dat cu domnul ministru Voiculescu. Normal că am discutat cu premierul cu domnul premier, cu domnul ministru Bode”, a mai explicat șeful DSU.
Premierul Cîțu, despre tragedia de la Victor Babeș: Cei vinovați trebuie să plătească
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XVai da ce pacat! Ce evenimente ale dracului, exact in mandatul lui Vladut Diamantul sanatatii! Ca sa vezi ce ghinion ca nu e niciun PSD ist prin preajma, ca sa-i dea muie si vina pe el! Oh, dar cum se poate una ca asta in mandatul USR+Johannis, vai vai vai. Coruptia ucide! Nu-i asa schiorule? Pe unde schiem maine? Dai draku de cioclofenderi…romanii astia, pfui.
A fost pe dracu !
A fost semnalul ca demisia ta sirianule, cat si a celorlalti jegosi ca Vlad Voiculescu, Rafila , Cercel , Gheorghita, oradeanca Mahler, etc…. trebuie sa vina in regim de urgenta !!
Si asta nu mai poate astepta.
Incompetenta voastra duce la moarte, ea ucide.
Si aceste trei femei au murit de COVID 19 ??
Sunt sigur ca asa le veti inregistra.
In locul apartinatorilor decedatelor eu as deschide dosar in civil pe numele fiecaruia care are o anume responsabilitate in aceasta siruatie cretina.
Lui Arafat , directorului de la Babes, ministrului Sanatatii, etc….
Sa plateasca toti in comun.
Si mult.
Cat sa ramana fara veniturile astea crescute cu 75% de pe timpul pandemiei.
Niste ordinari incompetenti si povestitori zi de zi la toate televiziunile.
-
Normal ca asa o sa le treaca , au murit de covid in timp ce ei or plimba vIna de la unu la altu . Le-au trebuit aparate pe care nu le stiu folosi si ne fac pe noi prosti si inculti ca nu avem incredere in cadrele medicale. De la mic la mare ar trebui dati afara iar vacile care ar trebui sa supravegheze bolnavul la training si scoala ca-s paralele toate .
-
Nu te cred.(poţi sã îţi spui prostiile în altã parte).
-
👍
Arafat ii un ateu,un incompetent,acesti incompetenti ne omoara,demisia si Arafat si Voiculesc si gasca lor de mafioti,pe aceste tiruri care sa cheltuit o gramada de bani se faceau doua spitale,sper ca Arafat sa ajunga cat mai curand in puscarie acoloi locul lui,acestia nu au pe Dumnezeu
Cati oamenii ati omarat voi ?!?!? In alte tari drja ati fii fist executatii sau macar daca atu fi avut coloana vertebrala a-ti fi dat demisia …..la noi vrem sa construim statuie la Arafat !!!!!
Un spurcat anticrestin exact ca restul guvernantilor. Ce asteptati de la el?
oameni buni, ganditi nu aruncati vorbe in vant de dragu’ tastaturii
avem o datorie fata de UE, sa respectam anumite reguli, sa intram in casa la o anumita ora etc, doar in aceste confitii ,…., vin bani de la UE, faptul ca se intampla aceste defectiuni, la aparate in garantie, verificate, nu cred ca se va putea gasi el vinovat, iar personalul acolo a facut ce a putut, asta va iesi la iveala in urma unor investigatii,
schimbati persoana Arafat si va venii alta marioneta, care va dansa aceeasi melodie a UE
-
Auzi PRIETENE; țineți gura, dacă tu ai obligații față de UE,fa bine și ți le achită dar nu pe seama noastră. Și pe moartea a zeci de oamenii. Mizeriile astea trebuie să plece. De un an și jumătate ne terorizează țara. Așa că ar fii bine să îți deschizi ochii și dacă mai ai creier să judeci lucrurile.
-
“prietene”, posibil sa-mi folosesc mai mult ca tine, creierul. Ca nu-ti place ce se intampla e altceva. Unde ai fost cand s-au vandut toate resursele tarii? Nu ai avut nici un cuvant de spus nici atunci, de ce crezi ca acum contezi mai mult? Scoate capul din pamant si priveste, gandeste. Nu zice nimanui ca e ok, sau ca ne place mocirla, bunicii nostrii au murit cu arma in mana pt tara asta si altii au vandut-o. Maine tu daca esti in locul lui Arafat, ori dansezi cum se doreste ori pleci mai repede ca el. Asa ca spor la injurat.
-
păpușă, bunicii tăi cum au murit? sau mai trăiesc? tot cu arma în mână? ce-s, bă, poponărelile astea alintate, cu bunelul și patria? ești un postac, bă, nu moș ion roată și unirea! ni la el ce dume de căprioară rănită, dar sfătoasă are. bunicii tăi nu te-au învățat să nu iei muie? sau or murit cu arma în mână înainte să apari tu?
-
te-ai trezit tu cu spume la gura si nu stii de ce? afla ca eu dau nu iau, cu pita si spor! leaga-i tromple la mata
-
Mă-ta are cratimă!
Ce dracu faceți? Cea mai banală înjurătură o scrieți prost și mai aveți pretenții de mari cugetători.
-
-
-
-
Banii de la uemue vor veni la Sfântu așteaptă.
România este datoare fata de ea însăși, nu fata de UE. Adică e datoare sa se trezească din amorțeală și sa renunțe la mentalitatea de sclavete.
Credeți că e prima oară când le da oxigen peste s-au le oprește oxigenul ce-lor intubați .E prima oară când deși au încercat să ascundă s-a aflat … ghinion vorba unui neamț.
eeei daca s-ar fi intamplat pe vremea PSD-ului asa ceva , se lasa cu macel mediatic si nu numai !!!
Smecheria a iesti la iveala. Asa ucideti voi oameni la spital.
Toxicitatea oxigenului este o afecțiune care rezultă din efectele nocive ale respirației oxigenului molecular ( O
2) la presiuni parțiale crescute . Cazurile severe pot duce la deteriorarea celulelor și la moarte, cu efecte observate cel mai adesea în sistemul nervos central, plămâni și ochi. Istoric vorbind, sistemul nervos central condiție a fost numit Paul Bert efect , iar pulmonare de starea Lorrain Smith efectul , dupa cercetatorii care au fost pionierii descoperirile și descrierile la sfârșitul secolului al 19 – lea. Toxicitatea oxigenului este o preocupare pentru scafandrii subacvatici , pentru cei cu concentrații mari de oxigen suplimentar (în special pentru copiii prematuri ) și pentru cei supușioxigenoterapie hiperbară .
Rezultatul respirației presiunilor parțiale crescute de oxigen este hiperoxia , un exces de oxigen în țesuturile corpului. Corpul este afectat în moduri diferite, în funcție de tipul de expunere. Toxicitatea sistemului nervos central este cauzată de expunerea scurtă la presiuni parțiale ridicate de oxigen la o presiune mai mare decât atmosferică. Toxicitatea pulmonară și oculară rezultă din expunerea mai lungă la niveluri crescute de oxigen la presiune normală. Simptomele pot include dezorientarea, probleme de respirație și modificări ale vederii, cum ar fi miopia . Expunerea prelungită la presiuni parțiale mai sus normale de oxigen, sau expuneri mai scurte la presiuni parțiale foarte mari, pot provoca leziuni oxidative a membranelor celulare , colapsul alveolelor in plamani,detașarea retinei și convulsiile . Toxicitatea oxigenului este gestionată prin reducerea expunerii la niveluri crescute de oxigen. Studiile arată că, pe termen lung, este posibilă o recuperare robustă de la majoritatea tipurilor de toxicitate a oxigenului.