În acest context, datele Vola.ro evidenţiază faptul că, în perioada sărbătorilor, preţul mediu al unui bilet de avion către România este de 211 de euro.
[eadvert]
Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate, clasamentul poziţionează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în ţară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava şi Bacău.
Cei mai mulţi oameni se întorc din ţările în care se află comunităţi numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Spania. În acelaşi timp, pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano şi Madrid.
De altfel, românii plecaţi în străinătate se întorc în ţară preponderent din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna şi Frankfurt.
În topul ţărilor cu cele mai multe rezervări cu destinaţia România se află: Italia – cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%), Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franţa, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveţia şi Austria.
La capitolul tarifelor pentru biletele spre România, în perioada sărbătorilor (15 decembrie – 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Pe lista mai regăsim Suceava, cu un preţ de 230 de euro/bilet, Bacău (218 euro), Iaşi (217 euro), Bucureşti (214 euro), Timişoara (202 euro) şi Cluj (200 de euro).
Conform analizei de specialitate, cu un preţ mediu de sub 200 de euro/bilet de avion, se află: Satu Mare, Craiova, Târgu Mureş, Oradea, Baia Mare şi Constanţa.
„Există şi câteva recorduri de sezon la acest capitol: cel mai ieftin bilet spre România între 15 decembrie şi 2 ianuarie a costat numai 51 de euro, pe ruta Roma – Suceava. La polul opus, cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver – Bucureşti”, notează Vola.ro.
Aproape şapte din zece rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 – 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puţin de 30 de zile înainte şi 15% cu peste 90 de zile în avans.
Datele citate arată că durata medie de şedere a românilor din Diaspora în ţară este de nouă zile.
Platforma de rezervări online anunţă lansarea, în această perioadă, a campaniei “Hai Acasă”, prin intermediul căreia şi-a propus să descopere cele mai emoţionante poveşti ale românilor plecaţi în afara ţării şi motivele pentru care ei vor să vină aproape de cei dragi, de sărbători.
Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii şi oferă servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car. În 2022, compania a intermediat vânzări în valoare de 73 milioane de euro.
sursa: Agerpres
Trimite articolul
XDin cauza acestor diasporezi e ţara în situatia asta. Săracă şi îndatorată pentru şapte generaţii.
Mai marii noştrii din parlament au fost nevoiti sa acceseze miliarde de euro împrumuturi externe, ca să ne poată plăti nouă, bugetarilor, salarii ca in Occident şi parinților noştrii pensii de servici.
Daca nu ar fi fugit din țară aceşti 5 milioane, am fi avut salarii duble fată de nemți, iar pensiile speciale ar fi fost de şapte ori mai mari ca în Germania!
V-aţi gândit doar la voi şi la familiile voastre ,diasporezilor ! Altruism zero pentru noi, din partea voastră ! Ruşine !
-
Dar ce treabă au cu tine? Au plecat și atât. Voi, care au rămas, trebuie să vă ocupați de țară.
80%? Adica 3 milioane? Dar cu ce o sa vina? Nu o sa mai avem nici aer.
80% din 5,8 milioane de români? Nu cred. Majoritatea nu vin. Dece? Nu mai au legătură cu România.
Sunt și investigații care spun că a plecat 9 milioane. Mă rog. Sună frumos, dar total imposibil.
4 milioane de visitatori?
80% din 5-6 milioane???? Nu prea imi vine sa cred. Pur si simplu nu e plauzibil. Si toti vin cu avionul??? Hai sa fim seriosi! Maine-poimaine incep reportajele.de la granite cu timpi de asteptare de 10-12 ore. O sa tragem concluzia ca 130% din romanii emigrati vin acasa de sarbatori. Calcul statistic si “stire” de doi bani. Click-bite!
Daca si la stirea asta sunt numai comentarii de doi bani, pline de cinism si pseudo-intelectualism pentru analfbeti, incerc si eu.
Am scapat si noi de crima ca ne-au plecat criminalii, si amu iar va creste crima in perioada sarbatorilor. stati in vest si lucrati la Aldi pentru 500 de euro de in plus fata de cat ati primi in RO (pe care oricum ii dati pe chirii si transport acolo).
iar o exprimare ambigua, eu cred ca facultatea de giornalism e cea mai proasta facultate.
autorul s-a referit la perioada, inteleg? deci, pana in 31, fara 1 ianuarie? ciudat. cifra de 80% se refera, ar fi o aberatie altfel, si scrie mai jos, la perioada.