„Cu toate că ANOSR a prezentat membrilor Guvernului numeroase argumente și justificări pentru care menținerea nemodificată a prevederilor art. 128 din Legea nr. 199/2023 este necesară și că reprezentanții societății civile au avizat nefavorabil proiectul de ordonanță în cadrul Consiliului Economic și Social, constatăm încă o dată faptul că, pentru decidenți, nevoile studenților nu reprezintă o prioritate”, spun reprezentanții ANOSR.
ANOSR își exprimă profunda dezamăgire cu privire la lipsa de deschidere a guvernanților față de nevoile studenților. Măsura adoptată are efecte profunde în raport cu comunitatea studențească, fapt confirmat prin cele peste 41.000 de semnături colectate în cadrul petiției.
„ANOSR își asumă că va lupta constant pentru a recăpăta dreptul legitim al studenților de a beneficia de tarif redus cu 90% pentru toate rutele feroviare, precum și de gratuitate pentru studenții din categorii defavorizate, astfel încât limitarea facilității să rămână temporară, iar aplicarea prevederilor privind reducerile la transport feroviar să revină la forma din cadrul legii cât mai curând cu putință”, îi asigură reprezentanții ANOSR pe studenți.
ANOSR este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 25 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.
Trimite articolul
XNu merita studenții astfel de privilegii, de ce sa fie eu scutiți cu 90%ka plata biletelor, sa plătească Ka fel că ceilalți cetățeni pmara integrala a biletelor de tren, mai ales că eu un majoritate spun că vor să lucreze afară, de aceia nu merita nici o gratuitate, nuci macar burse.
-
Prima data invata sa ¨scri¨ analfabetule. In ziua de azi oricine a vazut un videoclip cu “mesia” Georgescu pe tiktok si se crede mare economist si politician. Cate clase ai? Primele 4 din comuna le-ai facut la frecventa redusa, pe coji de “nuci”, asteptai sa se dea cornu’ si laptele, mai mancai mancarea de la colegi si plecai pe strada la furat. Ce problema ai cu lucratul “afara”? Macar merg sa lucreze nu la furat, cersit si proxenetism ca voi.