Hotărârea modifică HG nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF şi vizează corelarea actului normativ cu noile reglementări legislative. Astfel, va fi modificat numărul maxim de posturi cu care va funcţiona ANAF, incluzând aparatul propriu şi structurile subordonate, care va fi de 22.507, ca urmare a majorării cu 220 de posturi pentru activitatea de antifraudă fiscală, se precizează într-un comunicat al Guvernului.
„Măsura are în vedere dezvoltarea şi operaţionalizarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu prin desfăşurarea mai multor activităţi de către inspectorii antifraudă. Sistemul RO e-Sigiliu va asigura respectarea trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri cu risc vamal şi fiscal pe teritoriul României şi va îmbunătăţi activitatea autorităţilor competente din administraţia centrală prin modernizarea şi adaptarea procedurilor şi metodelor de supraveghere vamală şi fiscală la realităţile actuale. Reformele preconizate prin implementarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu sunt elaborate în acord cu PNRR”, transmite sursa citată.
Hotărârea mai vizează eliminarea competenţelor în domeniul vamal ce reveneau Direcţiei generale antifraudă fiscală, precum şi preluarea la nivel central a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi pierderea de către aceasta a personalităţii juridice. De asemenea, se prevede reorganizarea activităţii Direcţiei generale de executare silită cazuri speciale şi a Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF).
Atribuții noi
Cei 220 de inspectori antifraudă vor fi echipați cu uniforme specifice pentru derularea activităților operaționale pe teren și vor desfășura activități specifice RO e-Sigiliu.
[eadvert]
Potrivit Guvernului, creșterea numărului de posturi este necesară pentru: implementarea unui sistem dedicat pentru urmărirea trasabilității transporturilor susceptibile de evaziune fiscal, diminuarea unor manifestări/fenomene infracționale de contrabandă și fraudă fiscală și consolidarea disciplinei financiare și fiscale și creșterea conformării voluntare în cazul transporturilor rutiere de bunuri.
Guvernul transmite, de asemenea, că implementarea Sistemului naţional RO e-Sigiliu „va asigura respectarea trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri cu risc vamal/fiscal pe teritoriul României și va îmbunătăți activitatea autorităților cu competențe specifice din administrația centrală prin modernizarea și adaptarea procedurilor/metodelor de supraveghere vamală/fiscală la realitatea actuală“.
Trimite articolul
XStatul suplimenteaza numarul de spagari si corupti ! Dovada evaziunea fiscala actuala din Romania! De ce nu sunt platiti cu minimul pe economie + bonusuri in functie de realizarile in combaterea evaziunii fiscale? Bravo pnl -Bolos!
-
Pentru ca ar fi o tampenie si ar putea duce la abuzuri grave.
Gandeste-te cum ar fi sa faci asta la politia rutiera, de exemplu, sa ai salariu in functie de numarul si valoarea amenzilor date.
Politistii s-ar pune la vanatoare non stop si ar gasi orice motiv sa te amendeze, ar putea strange un numar enorm de amenzi, dar aici vine si problema a doua – dai bani pt fiecare amenda? Sau pentru fiecare amenda achitata? Ce faci daca amenzile sunt contestate si ala castiga? Ii iei inapoi banii la politist?
-
comparatia e aberanta ! in actele contabile nu e ca la circulatie ! cand faci evaziune si vrea sa te prinda te prinde !
-
Chiar au militistii de la rutiera target de amenzi! A declarat-o un sefulica de la un sindicat de-al lor (au vreo zece!).
-