Este vorba despre persoane care obțin venituri de pe urma postărilor pe rețele de socializare.
[eadvert]
”Încercăm să obținem de pe site-urile web şi să identificăm persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează.
Folosim nişte programe de extragere de date şi vedem pe ce conturi apar mai multe accesări, verificăm dacă şi-au declarat veniturile de pe site-urile de socializare.
Iar dacă veniturile identificate de la aceste platforme nu corespund cu cele declarate începem verificările.
Până acum sunt verificate 128 de persoane, iar pentru 58 au fost emise şi deciziile de impunere. Valoarea totală este peste 5,6 milioane de lei”, a spus Lucian Heiuş, şeful ANAF, pentru Antena3.
Acesta a precizat că este vorba despre diverse persoane care postează pe platforme de socializare și, în funcție de accesări/vizualizări pe pagini publice, primesc sume de acestea.
”Verificăm veniturile și vedem dacă și-au achitat impozitele”, a precizat Heiuș.
Mesaje false
Recent, ANAF a avertizat cu privire la o campanie de mesajele false transmise în numele instituției lla un număr mare de contribuabili, prin intermediul email.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au „plăţi fiscale restante”.
„Mesajului îi este anexat un document, „factura fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi, în niciun caz!
ANAF precizează următoarele:
- nu deschideţi aceste emailuri
- nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut
- nu transmiteţi bani către conturile menţionate!”, a anunțat Agenția.
Trimite articolul
XAtât de jos ați ajuns ?!? Să verificați oamenii pe retelele de socializare, ca nu cumva să-şi vândă vreo pereche de nădragi rămasă mică, vreo pereche de țipele (ghete), niscaiva pumeți (pantofi sport) uzați, fără să vă dea şi vouă (anafului) ceva? Doar-doar s-or mai aduna ceva bănuți pentru incă o lună să puteți plăti pensiile speciale şi lefurile clienților voştrii politici ,bugetarii…
Eu cred că țara aceea nu-şi va mai reveni niciodată , doar în jos va mai putea merge !
-
dacă pentru 58 de persoane valoarea impozitelor este de 5,6 milioane, media de persoană este de aproape 100 de mii – impozit! Adică veniturile obținute sunt sunstanțiale. Bravo lor, multe afaceri s-au mutat demult pe net, asta nu înseamnă că veniturile astfel obținute nu trebuie declarate!