Artistul a decedat miercuri, 29 martie.
„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi. Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a TVR Timişoara, a mai relatat sursa citată anterior.
Tiberiu Ceia s-a născut în 16 iulie 1940 în Timişoara.
[eadvert]
Debutul oficial ca interpret de muzică a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara. A absolvit Liceul „C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară și cursurile Universității de Vest din Timişoara, a transmis Tion.
În 1967 a devenit profesor de Limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi a devenit oficial interpret de muzică populară.
În 1978 a plecat definitiv din învăţământ și a început să concerteze alături de Ansamblul „Doina Oltului“. Au urmat colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară.
A fost director al Ansamblului Banatul din Timișoara.
Artistul lasă în urmă cântece care au bucurat o mulțime de oameni, de pe albumele: „Mă dusei la Vărădie“, „Tot așa mă bate gândul“, „Doi voinici din lumea mare“ (împreună cu Ion Dolănescu), „Dragu mi-i să cânt prin sat“, „Tiberiu Ceia“, „Glas de clopot“, „Tiberiu Ceia“, „Glasul meu nu-i de vânzare“ și „M-am gândit, lume, să-ți cânt“, a mai scris sursa menționată anterior.
Trimite articolul
XMare artist, D-zeu să-l odihnească în pace.