Potrivit UNSAR, în prezent, numai 6% dintre companiile active din România care dețin o asigurare de bunuri și proprietăți au inclusă și această clauză. Această acoperire suplimentară de BI oferă garanția recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activității după un eveniment (de exemplu, costuri ce țin de închirierea temporară a unei locații, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.
Concret, afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI și care au fost nevoite să-și întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. (riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri și proprietăți) au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.
„Deși de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activității pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de industria de profil pot face diferența – însă, din păcate, puține business-uri beneficiază de protecția unei astfel de acoperiri BI”, a declarat Alexandru Ciuncan, președintele UNSAR.
„În acest context economic și social cu multiple provocări, este important de reținut că pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relației cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluții de asigurare dedicate. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferența chiar și în astfel de situații”, spune specialistul în asigurări și proprietăți în cadrul UNSAR, Alina Bărbulescu.
Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili și să se informeze despre soluțiile de protecție financiară în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!