În această perioadă, când toate evenimentele culturale sunt oprite, ies în evidenţă experienţele pe care le poţi trăi în faţa computerului sau a tabletei. Să admiri un Rembrandt de la un metru distanţă nu se poate compara cu un tur virtual, însă este o resursă utilă pentru pasionaţii de cultură, de călătorii şi pentru cei care vor să se bucure de lucrurile frumoase din lumea în care trăim, scrie urban.ro. Iată zece muzee din România care oferă tururi virtuale însoţite de câte un ghid audio sau scris, de muzică şi de acces în locuri mai rar deschise publicului.
Călătoria online la Ateneul Roman porneşte în grădina dominată de cele opt coloane ionice ale faţadei. Printre surprizele turului prin Ateneu se numără detaliile cu fresca de 20 metri cu istoria conducătorilor României, o vedere din camera de repetiţie a corului şi în atelierul lutier în care sunt acordate şi reparate instrumentele muzicale.
Muzeul Naţional Cotroceni păstrează numeroase momente importante din istoria României de la fostul Palat Regal la o colecţie de artă veche decorativă europeană. Muzeul Naţional de Artă al României prezintă de la lucrările lui Brâncuşi, Grigorescu sau Luchian din Galeria de Artă Românească Modernă pana la tablouri semnate de Rembrandt, El Greco, Monet, Rodin sau Tintoretto din Galeria de Artă Europeană.
Muzeul Bucureşti prezintă trei tururi virtuale: Palatul Şuţu din Piaţa Universităţii, una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din capitală, Muzeul Victor Babeş care aduce un omagiu unuia dintre cei mai cunoscuţi savanţi români şi Casa Memorială Nottara a faimosului compozitor român, cu piese de mobilier în stilul Ludovic al XVI-lea, picturi interbelice, statuete antice, porţelan de Sevres şi o bibliotecă cu 7300 de volume rare.
Muzeul Băncii Naţionale a României include istoria numismatică a ţării şi unele dintre cele mai extravagant decorate camere din Bucureşti. Vizita în Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa începe la parter, cu scheletele impresionante ale dinozaurilor, trece prin fauna Câmpiei Bărăganului, a Munţilor Carpaţi, prin Delta Dunării, în Oceanul Indo-Pacific şi ajunge până în Antarctica.
Turul virtual prin Muzeul Ţăranului Român este gândit ca o poveste care include şi un ghid audio care spune povestea clădirii, a fiecărei săli pe care o vizitezi şi a lucrărilor expuse. De asemenea, Muzeul Civilizaţiei Populare Astra este unul dintre cele mai mari şi frumoase parcuri din România cu o colecţie etnografică impresionantă. Muzeul de Artă „Frederic Stork şi Cecilia Cutescu-Storck” include lucrări de sculptură, pictură, desene în tuş, cărbune, pasteluri şi guaşe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!