Xiaomi deține 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% și după Samsung, cu 19%.
[eadvert]
„Xiaomi își dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menționând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină și cu 50% în Europa de Vest.
Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creșteri anuale de 83%, față de 15% în cazul Samsung și 1% în cazul Apple.
Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieței de masă, având un preț mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.
Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piața high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.
Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancțiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software și cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XSunt telefoane cu spyware(soft de spionaj asupra utilizatorului) incorporat, ce trimit date la Beijing:
Tot ce e proiectat in China este un risc de securitate sau intimitate. Ar fi bine de nu le-am mai cumpara gunoaiele gen Xiaomi, Huawei sau ZTE. Abia asteapta partidul comunist Chinez sa le cumparam ‘ca-s ieftine’ si sa ne urmareasca pe toti, la fel cum fac cu populatia din China, care este supravegheata 24/7 inclusiv cu camere ce recunosc fata. Din pacate, prea putini oameni stiu chestiile astea iar multi din cei care stiu nu le pasa. Aceste produse nici nu ar trebui sa fie disponibile la vanzare in UE sau SUA, intrucat vanzarea lor imbogateste China si o duce si mai aproape de golul partidului Comunist de a fi puterea mondiala numarul 1.
-
Asa e! Cumperi un telefon aprobat de PCR si modificat de Securitate.
-
Dar tu vezi doar chinezii iar restul sunt baietii cei buni. Cate telefoane stii tu ca vin sigure? Toate companiile de telefoane aduc modificari la software. Daca zici ca iti pasa lasa smartfonul si nu mai acuza producatorii. Deblocheaza functiile telefonului si incearca sa blochezi autoritstile. Nu mai visa la chinezi cand toate cele 9-n servicii iti folosesc telefonul.
-
Sigur, nu zic nu. Nu am incredere nici in Google, Samsung sau altii. De aceea imi rootez toate telefoanele si instalez LineageOS. Dar una este sa fii supravegheat de o firma bazata intr-o tara democratica unde exista legi privind colectia de date si intimitatea si alta este sa-ti mearga datele intr-o tara dictatoriala unde toti cetatenii sunt supravegheati incontinuu.
Insist pe China pentru ca este principalul inamic al lumii democratice si noi ca prostii le cumparam gunoaiele de produse imbogatiindu-i si dandu-le o poarta spre supraveghere. Este vina guvernelor ca nu-si dau seama de acest risc de securitate…sau or fi si ei cumparati de Chinezi. Trista situatie.
-
Tara democratica zici? Legi si reglementari o sa gasesti si in comunism poate chiar identice in marea lor majoritate. Colectarea datelor este obligatorie in ro si se pastreaza minimum 10 ani. Cine are acces la telefonul tau sa iti trimita mesaje de gen alert are acces la telefonul tau. Democratie prost inteleasa. Poti sa iti rutezi tu telefonul ca tot prin ei iesi. Cine are dreptul fara mandat sa iti deschida corespondenta? Dar cate servicii ai auzit ca au fost desfintate din cauza asta? Comunism = democratie. Se invoca interes national si totul este permis.
-
-
mai mare spion ca google nu iti trebuie crede-ma iar android e creat de google.la fel si facebook.
toate marfurile chinezesti numite si chinazarii sunt de proasta calitate incepand de la incaltaminte, textile, electronice, alimentare si celelalte, mai bine s-ar interzice importurile din china. Pacat ca firmele oocidentale investesc masiv in china in loc sa investeasca in tarile UE.
Telefoanele din China sunt la fel de durabile si fac exact aceiasi treaba ca cele samsung sau Apple, diferenta este ca sunt cu 75% mai ieftine.
70% din telefonul Apple este fabricat in Asia (china, korea de sud, etc)
Toti iti urmaresc miscarile, rolul suprem fiind marketingul.
Nu vrei sa fi urmarit treci pe tastatura si GPRS. Fara net.
Altfel accepti sa fi urmarit odata cu utilizarea devices-urilor smart. Telefon, tableta laptop sau televizor toate urmaresc tiparul utilizatorului.
Dreptul la privațiune este un mit pe care politic tindem sa credem ca este viabil, valid si pus in funcțiune, adevarul este departe.
Toti vaneaza informația, pentru ca informatia inseamna putere, asa ca in acest razboi actual, doar sa fi batut in cap sa nu crezi ca nu ai cum sa te feresti total, este imposibil.
Daca crezi ca informatia iti este protejată, traiesti într-o alta lume.