În prezent, WhatsApp este conectat de telefonul unui utilizator, aplicațiile sale pentru desktop și web având nevoie ca dispozitivul să fie conectat și să primească mesaje.
[eadvert]
Noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje „chiar dacă bateria telefonului este descărcată”. Până la alte patru dispozitive – cum ar fi computerele și tabletele – pot fi utilizate împreună, a anunțat WhatsApp.
Pentru început, noua funcție va fi lansată ca un test beta pentru un „grup mic de utilizatori”, iar compania intenționează să îmbunătățească performanța și să adauge noi caracteristici înainte de a o lansa public.
Criptarea end-to-end – un punct cheie pentru WhatsApp – va funcționa în continuare în cadrul acestui nou sistem. Mai multe alte aplicații de mesagerie au deja o astfel de caracteristică, inclusiv Signal, care are nevoie de un telefon pentru înscriere, dar nu pentru schimbul de mesaje.
Funcția a fost solicitată de mult timp de utilizatorii WhatsApp, care totalizează două miliarde de persoane.
Într-o postare pe blog care anunța schimbările, inginerii Facebook au spus că este vorba de o „regândire” a designului software-ului WhatsApp. WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt în esență o „oglindă” a ceea ce se întâmplă pe telefon.
La nivel tehnic, soluția va oferi fiecărui dispozitiv propria „cheie de identitate”, iar WhatsApp va ține o evidență a cheilor care aparțin aceluiași cont de utilizator.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XLa viber nu ai nevoie de telefon ca sa trimiti mesaje. Cei de la whatsapp au inventat o functie care la concurente exista de mult. Cct