La această manifestare culturală au participat artiști din întreaga lume, inclusiv din Japonia, China, Franța, Portugalia, România și Liban. Dragoș a fost singurul copil invitat să participe, alăturându-se unor artiști consacrați. România a fost reprezentată și de artistul plastic Daniela Brosset, o orădeancă stabilită în Franța, care s-a remarcat în lumea artei din Hexagon și cea care l-a descoperit pe Dragoș.
Invitația tânărului la UNESCO a venit după ce a impresionat publicul și artiștii prezenți la Salonul Internațional de Artă Contemporană „Art – Shopping”, desfășurat între 18 și 20 octombrie , la Carrousel du Louvre din Paris. Aceasta a fost a doua sa participare consecutivă la acest eveniment, unde a reușit din nou să atragă atenția cu lucrările expuse, 50 de picturi realizate în acrilic.
Maria Arouss Achmar, președintele Association Internationale de Diplomatie Culturelle – Delegation de Liban, a fost cea care l-a remarcat la Salon și l-a recomandat conducerii UNESCO Community Association, reprezentată de Marietta Bantchev.
„Dragoș este un artist care a crescut sub aripa unei mame iubitoare, inteligente și ambițioase. Este talentat, pasionat de arta sa și în căutarea constantă a perfecționării. Asta am observat eu la el. Este al doilea an consecutiv în care îl primesc pe acest artist român în galeria mea în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană „Art-Shopping”, unul dintre cele mai cunoscute din lume, și chiar sunt foarte mândră de el”, a declarat Maria Arouss Achmar.
De la cinci ani
Dragoș este elev în clasa a V-a la Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea și studiază pictura de la vârsta de cinci ani. El a început cursurile de pictură la Atelierul „Mânuțe Fermecate” din Oradea, continuând la Academia de Arte „Marina Căpățînă” din București. În urmă cu doi ani, a absolvit cursurile Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, la clasa profesoarei Florence Sabău.
Dragoș Dobocan are deja în portofoliu mai multe expoziții de pictură organizate atât în România, cât și în străinătate, atrăgând atenția criticilor și a publicului prin talentul și expresivitatea lucrărilor sale. Deplasarea tânărului artist la Paris a fost susținută parțial de Fundația pentru Comunitate, prin programul Mol România de promovare a talentelor (care sprijină tinerii artiști și sportivi în demersurile lor – locale, naționale sau internaționale).
Expoziția de la UNESCO este un pas important în cariera tânărului orădean, care încearcă să devină un nume cunoscut în lumea artei internaționale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!