[eadvert]
Studiul a fost efectuat pe 400 de persoane testate pozitiv, la 14 zile sau mai mult după ce au primit una sau două doze de vaccin, față de același număr de pacienți nevaccinați și a constatat că tulpina sud-africană, B.1.351, reprezintă aproximativ 1% din toate cazurile de COVID-19.
Dar în rândul pacienților care au primit două doze de vaccin, rata de prevalență a variantei a fost de opt ori mai mare decât la cei nevaccinați – 5,4% față de 0,7%.
Studiul a fost realizat de Universitatea din Tel Aviv și cel mai mare furnizor de asistență medicală din Israel, Clalit.
Studiul sugerează că vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, comparativ cu coronavirusul original și varianta identificată pentru prima dată în Marea Britanie, care a ajuns responsabilă pentru aproape toate cazurile de COVID-19 din Israel, au spus cercetătorii.
„Am constatat o rată disproporționat mai mare a variantei sud-africane în rândul persoanelor vaccinate cu a doua doză, comparativ cu grupul nevaccinat. Acest lucru înseamnă că varianta sud-africană este capabilă, într-o oarecare măsură, să treacă de protecția vaccinului”, a declarat Adi Stern de la Universitatea Tel Aviv.
Cercetătorii au avertizat că studiul a fost făcut pe un eșantion mic de persoane infectate cu varianta sud-africană, din cauza rarității sale în Israel.
Pfizer și BioNTech nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.
Companiile au declarat pe 1 aprilie că vaccinul lor a fost eficient în aproximativ 91% din cazuri.
Unele studii anterioare au indicat că Pfizer / BioNTech este mai puțin puternic împotriva variantei B.1.351 decât împotriva altor tulpini ale coronavirusului, dar a oferit totuși o apărare robustă.
În timp ce rezultatele studiului pot cauza îngrijorare, prevalența scăzută a tulpinii din Africa de Sud a fost încurajatoare, potrivit lui Stern.
Aproape 53% din populația de 9,3 milioane a Israelului a primit ambele doze de Pfizer. Țara și-a redeschis în mare măsură economia în ultimele săptămâni, în timp ce pandemia pare să piardă teren, rata infecțiilor, cazurile severe și spitalizările scăzând brusc. Aproximativ o treime dintre israelieni au vârsta sub 16 ani, ceea ce înseamnă că încă nu sunt eligibili pentru vaccinare.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XVaccinul Pfizer merge și la tulpina asta pentru africani. Condiția e să fie livrat în cutii de pizza cu cârnaț afumat.
-
Informații suplimentare de la specialiști :
https://www.libertatea.ro/stiri/vaccin-anti-covid-19-cutii-pizza-spitalul-slobozia-valeriu-gheorgita-3363049 -
omunicatul de presă transmis de Institutul Cantacuzino.
“În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la folosirea ca ambalaj de transport pentru flacoanele de vaccin împotriva COVID-19 a unor cutii inscripționate Pizza, facem următoarele precizări:Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.
Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.
Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.
Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Institutul Cantacuzino.
-
Așa.Da ceva cârnați afumați erau în cutii ?
-
Atât se poate – atât înțelege fiecare – data viitoare , special pentru anti-vaxxeri , o să le pună în pungi de Lidl 🙂
dacă atât ați înțeles … din:
“Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.”atunci erau cu “DE TOATE” sau
doriți un 4 formaggi, carnea e din partea casei , inclusiv carnați (nefeliaţi) 😉-
Trebuie și muștar.
-
Muștar primești după de rapel 🙂
-
-
-
Lolololo nu-I nimic se pot vaccina lunar !!!
Era de asteptat……povestea continua
Muștar primești după rapel 🙂