Rezultatele studiului au fost publicate în revista “Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.
[eadvert]
Potrivit studiului, alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, arătând astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.
Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei şi scăderea capacităţii de învăţare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activităţi zilnice şi poate înrăutăţi calitatea vieţii. Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studiul Alzheimer.
O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu alimente bogate în seleniu pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate de această boală.
Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în numeroase plante şi microorganisme, precum cruciferele, drojdia şi ciupercile.
sursa: Agerpres.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!