Comisia Europeană a transmis, miercuri, Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene un document intitulat “Strategie în sensul unei funcţionări complete şi reziliente a Spaţiului Schengen”.
“Astăzi, Comisia Europeană prezintă o nouă Strategie pentru a face cea mai mare zonă de liberă circulaţie din lume – Spaţiul Schengen – mai puternică şi mai rezilientă”, anunţă Comisia Europeană, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.
Criza refugiaţilor, din 2015, a evidenţiat vulnerabilităţi în managementul frontierelor exerne şi în domeniul sistemului de migraţie, generând reintroducerea de controale la frontierele interne. De asemenea, au apărut controale suplimentare din cauza riscurilor teroriste. În plus, criza pandemiei a generat presiuni suplimentare asupra Spaţiului Schengen, astfel că multe state au reintrodus noi controale, afectând funcţionarea pieţei comunitare.
“Restabilirea Spaţiului Schengen fără controale la frontierele interne este un lucru extrem de important pentru întreaga Uniune Europeană. Acest lucru a fost recunoscut de Parlamentul European şi de Consiliul European, care au cerut restabilirea funcţionării normale a Spaţiului Schengen. (…) Spaţiul Schengen reprezintă una dintre cele mai clare manifestări privind o uniune din ce în ce mai mare între statele membre şi între cetăţeni”, arată Strategia, vizualizată de MEDIAFAX.
Strategia prezintă măsuri esenţiale pentru susţinerea şi oferirea de compensare pentru lipsa controalelor la frontiere în cadrul Spaţiului Schengen, precum şi acţiuni de creştere a rezistenţei la viitoare provocări.
[eadvert]
Comisia Europeană propune “un sistem eficient şi modern de management pentru frontierele externe ale Uniunii Europene”, “consolidarea Spaţiului Schengen la nivel intern” şi “îmbunătăţirea sistemelor de guvernare pentru a stimula încrederea între statele membre şi pentru o mai bună pregătire în sensul gestionării crizelor”.
Strategia prevede finalizarea extinderii Spaţiului Schengen, astfel încât Bulgaria, România, Croaţia şi Republica Cipru să beneficieze deplin de sistemul liberei circulaţii.
Comisia Europeană aminteşte că “Bulgaria şi România au primit evaluări pozitive” privind integrarea în Spaţiul Schengen, iar, recent, acest lucru a devenit valabil şi pentru Croaţia. “Comisia Europeană consideră că acum este momentul cel mai potrivit pentru a da curs acestor evaluări pozitive şi cere Consiliului să ia măsurile necesare astfel încât Bulgaria, România şi Croaţia să devină membre ale spaţiului fără controale la frontierele statelor membre”, subliniază Strategia.
De asemenea, Comisia Europeană consideră că şi Republica Cipru va putea adera la Spaţiul Schengen după finalizarea cu succes a procesului de evaluare.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XBulgaria trece la Euro in 2023.
Catu are niste vise ca Romania va trece la Euro in 2024.
Sistemul liber de circulatie e o mare minciuna.
-
“Sistemul liber de circulatie e o mare minciuna”?! Pe ce te bazezi cand afirmi asa ceva, troll stupid? Tu ai scos capul vre-odata din pestera in care locuiesti?
-
Tu scoate capu tau prost din curu tau destept.
-
Ai decalotat, fanul meu? Te recunosc după expresiile limitate. Iar ai comentat ca un “prost zdravăn” 🙂
-
Eu sunt fanul tau si te astept cu drag.
-
-
-
Hai sholdovean prost și o să iți explic:
“Zona cunoscută sub numele de “Spațiul Schengen”, este alcătuită din 26 de țări: 22 de state membre ale UE plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.
După declanşarea pandemiei de coronavirus, anul trecut, 19 ţări ale spaţiului Schengen au impus restricții la frontieră fără a se consulta cu vecinii în încercarea de opri răspândirea virusului.
În prezent, 8 ţări mai menţin restricţii, fie de teama SARS CoV- 2, fie din motive de securitate. Acum, executivul european vine cu un plan menit să ajute la restabilirea încrederii între țările membre.”
Acuma ințelegi?
-
Dacă doar cei înțepați ca roșiile modificate genetic pot circula în UE, să vă trageți pe sulă UE.
-
Pana la UE, te avem pe tine la dispozitie!
-
Te-a parasit nevasta? Esti disperat?
-
Vom putea cere salarii vestice şi vom putea exporta produse tradiţionale porcãreşti.
UE ne vopsește clădirile și noi le dăm câteva milioane de lucrători pe minimul pe economie. E trade mijto asea
romania inra in seen nu in shenhen
Spargerea de floarea soarelui va deveni un sport european.
Munca circulã pe om.
Cica “libera circulatie”, :))
Croația va intra, România ba. Se știe motivul respingerii a x-a oară.
-
Care este, dacă se știe? Spune-l, iar dacă nu e austro-ungar, e altul, care nu se știe.
-
Motivul e regina care a supt bine la Trianon dar nu a platit.
-
4 august 1919
-
-
Ia ghici.de ce se opune Olanda de ani de zile aderării la Schengen?