Acesta a preluat funcţia joi, după ce predecesorul său a demisionat, în urma protestelor fermierilor, cauzate de scăderea preţurilor produselor agricole.
„Am convenit să limităm şi să oprim deocamdată exporturile către Polonia. Tranzitul va fi permis, dar va fi atent monitorizat în ambele ţări, astfel încât cerealele din Ucraina să nu rămână în Polonia”, le-a spus jurnaliştilor Telus, după întâlnirea cu omologul său ucrainean.
Mari cantităţi de cereale ucrainene au pătruns pe piaţa statelor UE, atât prin deschiderea acesteia acceptată de blocul comunitar pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia, cât şi din cauza blocajelor logistice care au făcut ca transporturi de cereale ucrainene destinate iniţial unor state terţe să rămână pe pieţele ţărilor central şi est-europene.
[eadvert]
Într-o scrisoare transmisă la sfârşitul lunii martie Comisiei Europene, premierii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria au propus mai multe măsuri pentru limitarea distorsiunilor pe piaţă provocate de importurile de produse alimentare ucrainene, adăugând că, dacă acestea nu vor da rezultate, ar trebui reintroduse taxe şi cote.
De la începutul sezonului iunie 2022-iulie 2023, Ucraina a exportat 37,2 milioane de tone de cereale, inclusiv 20,6 milioane de tone prin coridorul din Marea Neagră.
sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XLe cumpara prostii de romani ,cereal modificate genetic si poate si radiate. La noi se caca toti in cap. Slava !
Polonezi nu se înclină naziștilor ucraineni siau dat seama într-un final ca nu merita sa își sacrifice poporul pentru ei
-
nu vrem comunisti, stim bine ce ne-a adus comunismul. trebuie sa luptam impotriva comunismului rusesc