“Aceasta nu a fost o misiune imposibilă! Miniștrii au ajuns la un acord politic privind reducerea cererii de gaze în perspectiva iernii care urmează”, a scris într-un tweet Republica Cehă, care deține președinția rotativă a UE.
[eadvert]
Țările UE ajung la un acord privind reducerile de urgență ale gazelor pentru această iarnă
Europa se confruntă cu o presiune sporită a gazelor începând de miercuri, când compania rusă Gazprom a anunțat că va reduce fluxurile prin conducta Nord Stream 1 către Germania la o cincime din capacitate.
În condițiile în care o duzină de țări din UE se confruntă deja cu o reducere a livrărilor rusești, Bruxelles-ul îndeamnă statele membre să se pregătească economisind gazul și stocându-l pentru iarnă, de teamă că Rusia va întrerupe complet fluxurile ca represalii la sancțiunile occidentale din cauza războiului cu Ucraina.
Miniștrii Energiei au aprobat o propunere prin care toate țările UE să reducă în mod voluntar consumul de gaz cu 15% în perioada august-martie. Reducerile ar putea deveni obligatorii în cazul unei urgențe în materie de aprovizionare, dar țările au convenit să scutească numeroase țări și industrii, după ce unele guverne s-au opus propunerii inițiale a UE de a impune o reducere obligatorie de 15% pentru fiecare țară. citiți mai departe.
Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că acordul îi va arăta președintelui rus Vladimir Putin că Europa rămâne unită în fața ultimelor reduceri de gaze impuse de Moscova.
MEDIAFAX
Trimite articolul
XAcestea sunt motive puerile, în Romania gazele s-au scumpit cu mult înaintea începerii războiului din ucraina din cauza prostiei guvernanților de cițu-mițu și popescu doi incompetenți care ne-au mințit că doi tâlhari că putin a scumpit gazul dar noi nu importam de la ruși decât maxim 10-20% din gazul consumat dar după mintea lor și incompetenta lor de vina sunt ruși, o idioțenie mai mare nici nu se putea că să din mințiți și păcăliți astfel
Ce fac autoritățile locale? Vom avea căldură și apă caldă la iarnă?