Utilizatorii Orange Money pot transfera 18 valute direct din contul de lei, către o persoană fizică sau juridică, în România sau în străinătate, informează compania.
Monedele incluse de Orange Money sunt: euro, dolar american, lira sterlină, franc elveţian, dolar canadian, dolar australian, leva bulgarească, coroana cehă, coroana daneză, kuna croată, forint maghiar, yen japonez, coroana norvegiană, dolar neo-zeelandez, zlot polonez, coroana suedeză, baht thailandez, lira turcească. Transferurile au comision zero.
„Piaţa schimburilor şi transferurilor valutare nu este încă suficient de flexibilă, iar un împrumut bancar în altă monedă decât RON sau trimiterea banilor în România sau în alte ţări înseamnă de multe ori conturi dedicate şi comisioane extra”, declară Haris Hanif, CEO Orange Money România, citat de Mediafax.
Orange Money este o alternativă digitală la serviciile bancare tradiţionale, prin intermediul căreia clienţii pot efectua de pe telefon orice operaţiune tipică unui cont bancar: transferul de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN în lei din România, prin intermediul contului cu cod IBAN individual Orange Money, plăţi prin card de debit fizic şi virtual, plăţi NFC pentru telefoanele cu Android şi iOS, şi pentru ceasurile compatibile Garmin, Fitbit şi Apple, reîncărcarea cartelelor Orange PrePay, alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicaţie, gratuit, precum şi achitarea facturilor Orange sau de la peste 70 de companii de utilităţi. Clienţii Orange Money beneficiază şi de o serie de facilităţi.
Tot mai mulți români folosesc Revolut
Fintech-ul britanic Revolut a depășit deja pragul de un milion de utilizatori în România, după o creştere cu 400% în a doua jumătate a anului 2019, potrivit unui comunicat al companiei. România devine, astfel, a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.
Fintech-ul britanic a înregistrat o creştere record pe piaţa locală şi a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum şi funcţionalităţile sale de siguranţă sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piaţă la momentul actual.
Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.
De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardere Travel Retail, McDonald’s şi Auchan, transmite compania, citată de Agerpres.
Trimite articolul
XRevolut e zero pe langa Orange money!orange money are 24/24 ore relatii cu clientii in limba romana,ai card visa sau visa gold cu comisioane zero la orice retragere din orce parte a lumii,la cursul de schimb visa.nu are nici un cost de administrare.e ideal ptr cand mergi in vacanta in afara tarii dar si daca esti fan cashless in romania.la o banca ai taxa 2-5 euro lunara plus niste comisioane aberante la retrageri cash in afara tarii undeva la 5%-12%