Senzorul poate fi monitorizat pe măsură ce se deplasează prin tractul digestiv şi poate ajuta la diagnosticarea tulburărilor digestive.
[eadvert]
Printre acestea se numără afecţiuni precum constipaţia, boala de reflux gastroesofagian şi gastropareza, când alimentele trec prin stomac mai încet decât ar trebui.
Micul senzor funcţionează prin detectarea unui câmp magnetic produs de o bobină electromagnetică situată în afara corpului, potrivit Independent.
Intensitatea câmpului variază în funcţie de distanţa faţă de bobină şi, prin urmare, poziţia senzorului poate fi calculată pe baza măsurării câmpului magnetic.
În noul studiu, inginerii de la MIT şi Caltech au folosit tehnologia pentru a urmări senzorul în timp ce acesta se deplasa prin tractul digestiv al unor animale mari (porci).
Ei spun că un astfel de dispozitiv ar putea oferi o alternativă la procedurile mai invazive la om, cum ar fi endoscopia, care sunt utilizate în prezent pentru a diagnostica tulburările de motilitate.
Cercetătorii speră că pilula ingerabilă ar putea fi folosită de pacienţi în propria casă şi ar putea fi utilizată în locul unor proceduri mai invazive.
Giovanni Traverso, profesor asistent pentru dezvoltarea carierei Karl van Tassel de inginerie mecanică la MIT din America, a declarat: „Mulţi oameni din întreaga lume suferă de dismotilitate GI (gastrointestinală) sau de motilitate slabă, iar faptul de a avea capacitatea de a monitoriza motilitatea GI fără a fi nevoie să mergem într-un spital este important pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă cu un pacient”.
Tulburările de motilitate GI pot apărea în orice parte a tractului digestiv şi au ca rezultat faptul că alimentele nu reuşesc să se deplaseze prin tract.
Pentru a diagnostica aceste afecţiuni se folosesc de obicei raze X, imagistică sau catetere.
Studiul, realizat în colaborare cu NYU Tandon, este publicat în Nature Electronics.
(sursa: Mediafax)
Citiți principiile noastre de moderare aici!