NASA a anunţat joi lansarea în toamnă a unei investigaţii, care se va desfăşura timp de mai multe luni, asupra „fenomenelor aeriene neidentificate”, faimoasele OZN-uri, transmite Agerpres.
[eadvert]
După tentativele serviciilor de informaţii americane şi apoi ale Pentagonului, este rândul agenţiei spaţiale NASA să investigheze existenţa acestor obiecte, care nu poate fi explicată în prezent.
Nu există nicio dovadă că aceste fenomene au o origine extraterestră, a subliniat încă de la început agenţia spaţială.
Însă, „dacă cineva m-ar întreba dacă cred că există o dovadă irefutabilă a vieţii inteligente în vreunul dintre aceste fenomene, aş da un răspuns perfect acceptabil pentru un om de ştiinţă, şi anume că nu ştiu”, a declarat într-o conferinţă de presă Thomas Zurbuchen, administrator asociat la NASA.
Importanţa acestui subiect nu poate fi, însă, contestată, deoarece priveşte atât securitatea naţională, cât şi cea a traficului aerian, a argumentat agenţia americană.
Studiul va fi realizat de proeminenţi oameni de ştiinţă şi de experţi în aeronautică
Prevăzut să debuteze la începutul toamnei, studiul ar trebui să dureze nouă luni şi să se finalizeze printr-un raport ce urmează să fie făcut public.
Trei obiective au fost anunţate: coroborarea datelor existente, determinarea datelor care lipsesc şi modul cel mai bun de colectare a acestora şi deciderea instrumentelor cu care vor fi analizate în viitor.
O româncă în echipa de cercetători
Din echipa de oameni de știință face parte și o cercetătoare de origine română, Anamaria Berea, profesor asociat de științe computaționale și date la Universitatea „George Mason” din Fairfax, Virginia.
Potrivit prezentării făcute de NASA, ea este și cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California, și cercetător la Institutul de Știință „Blue Marble Space” din Seattle. Cercetările ei se concentrează asupra apariției comunicării în sisteme vii complexe și asupra aplicării datelor științifice în astrobiologie. Ea utilizează o varietate de metode computaționale pentru a descoperi modele fundamentale în în datele adunate.
Trimite articolul
XHai ca vin si extrateresti imediat…
Cel mai bine o delega pe duamna Veorica…