Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. Astfel, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.
[eadvert]
Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare.
Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută.
Aceasta s-a bazat pe un aviz științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care stabilea că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar.
Trimite articolul
Xtoate E-urile ar trebui interzise, cat mai repede cu atat maibine, deoarece au efecte negativa mari asupra sanatatii consumatorilor.
-
Tu ești dezinformat rău amice.
E290 de exemplu este dioxid de carbon, în afară de acid la stomac altceva nu pățești, E330 este acid citric și se pune în orice și este o substanță cancerigenă, E955 este un îndulcitor super ieftin folosit inuțial ca deratizant și se pune în orice înseamnă patiserie și crează supraproducție de insulină al cărui rezultat sunt boli ale tuturor organelor interne și de piele.
E941 este azot și ajută la împiedicarea înmulțirii bacteriilor. Se găsește mai ales în pungile cu „ chips ”-uri chiar și în cele de orez.