Serviciul meteorologic britanic, Met Office, a estimat că temperatura medie globală a aerului va fi cu aproximativ 0.91-1.15 grade Celsius mai mare în 2021, peste media perioadei preindustriale. Pentru anul 2020, temperatura medie globală a aerului a fost stabilită cu aproximativ 1.2 grade peste nivelul perioadei preindustriale.
Prognoza meteo pentru anul 2021 are la bază factorii esenţiali ai climatului global, dar nu include şi evenimentele imprevizibile care ar putea influenţa drastic, precum erupţiile vulcanice, susţin cei de la ANM.
[eadvert]
Experţii susţin că încălzirea globală este de vină pentru creşterea temperaturii medii globale pe 2021. Deşi fenomenul La Niña trebuia să ajute şi să contribuie la o răcire treptată, din cauza încălzirii globale, temperatura medie va fi mult mai ridicată decât în alţi ani, cum ar fi 2011 şi 2000, cand fenomenul La Niña a avut o influenţă majoră.
Expertul climatolog britanic, dr. Doug Smith, a explicat că ”prognoza temperaturii medii globale a aerului pentru 2021 este doar o valoare medie pe toată planeta. Unele regiuni se încălzesc mai repede decât altele”.
Cei de la ANM subliniază că începând cu anii ’80, fiecare deceniu a fost mai cald decât cel precedent. Ei se aşteată ca această tendinţă să continue, din cauza nivelurilor record ale gazelor cu efect de seră, care captează căldura din atmosferă. Dioxidul de carbon, în special, rămâne în atmosferă mai multe decenii, ceea ce garantează încălzirea planetei pe termen lung.
Trimite articolul
XCei de la met office din Anglia sa taca din gura. Eu locuiesc in Londra si in ultimele 6 luni progmoza meteo este de rahat. Una se intampla si alta ii prognoza.
Foarte bine. Gaze mai puţine, gigaridicãri eşuate.
Si anul trecut am avut primavara toata vara. Nu sunteti satui de minciuni?