Reducerea drastică a utilizării combustibililor fosili, cultivarea pădurilor și consumul mai redus de carne. Sunt doar câteva dintre acțiunile necesare în acest deceniu pentru limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, se arată într-un raport al ONU publicat luni, scrie Reuters.
[eadvert]
În ciuda avertismentelor privind schimbările climatice emise încă din 1990, emisiile globale au continuat să crească în ultimul deceniu, atingând cel mai înalt nivel din istorie.
Rezultatul este că emisiile globale sunt pe cale să depășească limita de încălzire de 1,5 grade Celsius și să ajungă la aproximativ 3,2 grade Celsius până la sfârșitul secolului.
În acest moment, doar reduceri severe ale emisiilor în acest deceniu în toate sectoarele, de la agricultură și transporturi la energie și clădiri, pot schimba situația, se arată în raport.
Chiar și în acest caz, guvernele ar trebui să intensifice eforturile de plantare a mai multor copaci și să dezvolte tehnologii care ar putea elimina o parte din dioxidul de carbon deja prezent în atmosferă după mai mult de un secol de activitate industrială.
„Acum sau niciodată”, a declarat Jim Skea, copreședintele Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), într-o declarație se însoțește raportul, ultimul dintr-o serie de trei, următorul fiind așteptat abia peste cinci ani.
În timp ce alte rapoarte recente ale IPCC au abordat cele mai recente descoperiri din domeniul științei schimbărilor climatice, precum și modalitățile de adaptare a lumii la o lume mai caldă, cel de luni a abordat modalitățile de reducere a emisiilor – ceea ce îl face unul dintre cele mai controversate rapoarte din pachetul pentru guverne.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
Xsai spuneti la gunoiele care le trimit toate mizeriile la noi in tara! apoi si ne amendeaza ca nu respectam
Niciodata!
Am facut primul pas in aceasta directie ….acum ca nu mai aducem gaz pe conducta din Rusia , o aducem cu niste vapoare care poluaza cat toata masinile de pe glob la olalta !!!! BRAVO…TOT ASA