Într-o conferință de presă au fost prezentați noii membri apăruți în cadrul staff-ului, dar și planurile pentru perioada următoare.
Președintelui Ioana Anica, antrenorilor Dan Anica și Andrei Buda (la grupele de inițiere) li s-au alăturat Maria Kozma – noul PR, Gabi Dunca – operator video, antrenorul de taekwond-do Romeo Tulkos – responsabil cu pregătirea fizică și Cristian Ungur – noul manager al BCU.
Antrenorul Dan Anica a prezentat parcursul echipelor de baschet feminin ale BCU în acest campionat.
„În sezonul 2019/2020 am înscris două echipe în competiție, la U15 și U16, iar ambele s-au calificat la turneele finale. Ne bucurăm că vom avea finalitate, după nebunia cu pandemia, iar turneele finale se vor desfășura la sfârșit de iulie, început de august. Ne bazăm pe 20 de jucătoare, iar 9 dintre cele de la U15 joacă și la U16 și fac față. Nu suntem favoriți la turneele finale. De când am pornit acest proiect am încercat să creștem treaptă cu treaptă. Anul trecut la Buziaș am fost pe locul 5 cu generația 2004. acum vrem să fim puțin mai sus, dar nu vizăm medaliile cu orice preț. Cel mai important pentru noi este să creștem și să formăm jucătoare, care să facă pasul la un nivel mai înalt”, a spus Dan Anica.
Antrenamentele în perioada pandemiei au fost susținute pe platfoma zoom, fiecare junioară lucrând de acasă. Din 15 mai ședințele de pregătire s-au mutat în aer liber, în Parcul Cetății, cu câte două fete, pe rând, respectând astfel normele de distanțare impuse de autorități.
La loturile naționale
BCU Oradea are trei baschetbaliste care cochetează cu loturile naționale juvenile, cum sunt Alexia Ilea (născută 2005), Lorena Milaș și Alexia Creț (la U16).
Ioana Anica a precizat că cel mai bun produs de până acum al clubului este Anisia Croitoru, titulară la lotul național al României U17, care evoluează și la senioare pentru vicecampioana CSM Satu Mare.
„Maidanul copilăriei”
Profesor la Liceul „Lucian Blaga”, Cristian Ungur a aceptat o nouă provocare, după ce în trecut a mai fost implicat în proiecte de futsal sau minifotbal. „Nu mă pricep la baschet decât ca profan, așa că nu mă voi implica din punct de vedere tehnic. Acești oameni extraordinari m-au făcut să îmi regăsesc entuziasmul. Mi-am dat seama că pot ajuta pe partea administrativă, marketing și la încheierea unor parteneriate. Vrem să ne implicăm cât mai mult în viața comunității prin acțiunile noastre. Ne dorim să reînviem ce mergea bine pe vremuri, sportul de masă. Vrem să oferim elevilor cât mai multe posibilități să facă sport. Noi vrem să muncim, să facem ceva altfel”, a explicat Ungur.
Noul manager a exemplificat că are în vedere organizarea de antrenamente deschise, antrenorii BCU să meargă voluntari prin școli și să susțină ore de baschet, iar echipa să participe la zilele școlilor cu meciuri demonstrative, pentru popularizarea baschetului. „Mă gândesc și la perioada cunoscută ca Școala altfel. Ar fi ideal să ne dăm mâna mai multe sporturi, să putem oferi elevilor mai multe posibilități să facă sport. Înseamnă mișcare, sănătate și implicit selecție. Deviza mea este să readuc maidanul copilăriei mele în viața copiilor de acum”.
Ungur a mai anunțat că alți tineri voluntari se vor alătura proiectului BCU, iar în perioada următoare urmează să fie semnat un parteneriat cu o firmă pentru asigurarea susținătoarelor de efort, hidratare și recuperare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!