La finele lunii martie la Oradea s-a deschis prima sală de padel din Oradea și cea mai mare din România în urma investiției făcute de Spiros Baltsavias la Era Park. Padelul (o combinație între tenis și squash) a fost recunosct ca sport în România de Ministerul Sportului și datorită numărului de practicanți în creștere de la o zi la alta.
Padel Arena Oradea beneficiază de 6 terenuri, vestiare, zonă de relaxare și tot ceea ce ține de o bază sportivă la cele mai ridicate standarde. „Este o disciplină sportivă pe care, dacă o descoperi, îți ajunge la suflet mai ales că nu ține cont, în mod obligatoriu, de vârstă, agilitate sau îndemânare. Comparativ cu tenisul nu este un joc în care forța să fie dominantă. De multe ori punctele sunt realizate grație strategiei adoptate și nu neapărat a forței. În aceste condiții este ideal de practicat de către bărbați, femei, tineri, oameni de toate vârstele. Am avut plăcerea să constat că numărul celor care au ales să joace padel este într-o evidentă creștere. La acțiunile de social padel pe care le organizăm în zilele de luni, joi și vineri, terenurile sunt pline. Avem jucători începând de la copii până la tineri de peste 70 de ani”, a spus Spiros Baltsavias, promotorul padelului în Oradea.
Până acum la Padel Arena Oradea au fost organizate o etapă de ligă națională și alte trei turnee puternice. Seria continuă și la finele lunii octombrie este programată să se dispute etapa a 9-a (penultima din calendarul Ligii Naționale de Padel, 29-30 octombrie) respectiv finala Cupei României care se va desfășura în perioada 18-20 decembrie.
[eadvert]
Redutabili în competiții
Orădenii au descoperit rapid tainele acestui sport apărut relativ recent în România și au început să performeze pe plan național.
Cel mai redutabil dublu este alcătuit din Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu, foști jucători de tenis, actualmente antrenori. Ei sunt câștigători a două etape naționale, mai au în palmares o finală și o semifinală. Horia Matei, Alex Stohor, Răzvan Copil, Ciprian Filip, Emil Bronț, Alex Stocker, Răzvan Sime, sunt câțiva dintre jucătorii care reprezintă orașul la nivel de profesioniști, cu rezultate notabile. „La nici șapte luni de la deschidere ne bucurăm de joc, de socializare, de performanțe”, a conchis Spiros Baltsavias.
Pe plan mondial padelul este o disciplina sportivă în continuă dezvoltare, numărând peste 10 milioane de practicanți. În Spania de pildă, este pe locul 2, după fotbal dar înaintea tenisului. Conform statisticilor, în lume padelul are o creștere procentuală de peste 5% de la un an la altul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!