Luna martie şi începutul lui aprilie au fost pline de evenimente poloistice pentru Adrian Alexandrescu. Printre delegări de top în Champions League sau la turneele preolimpice, arbitrul internaţional Adrian Alexandrescu a mai bifat o performanţă. De data aceasta ca tehnician al poloiştilor juniori I de la CS Crişul Oradea, pe care i-a antrenat împreună cu Eugen Băjenaru, deveniţi campioni ai României.
„La primul turneu, de acasă, am şi stat pe bancă. A fost un turneu reuşit, pe care l-am terminat pe locul 1. În ciuda semieşecului cu Triumf, pe care mi-l asum, am demonstrat că suntem o echipă completă, mai pregătită din toate punctele de vedere ca celelalte. Confirmarea a venit la turneul de la Bucureşti, unde eu am ţinut permanent legătura telefonic fiind prezent la turneul preolimpic feminin de la Gouda (Olanda). Băieţii merită toate felicitările pentru ceea ce au realizat”, spune Adrian Alexandrescu.
Reputatul arbitru a explicat care a fost motivele pentru care s-a implicat în pregătirea acestei grupe. „Primul motiv pentru care am decis să mă implic a fost că din această grupă a făcut parte şi fiul meu (n.r. – Antonio) şi pentru că am crezut că această generaţie are potenţial. M-am implicat total, am căutat sponsori pentru a le asigura jucătorilor condiţii cât mai bune de pregătire, vitaminizare, medicaţie. Am rezolvat cantonamente şi meciuri de verificare cu echipe puternice din Ungaria (n.r. – Miskolc) sau Serbia (n.r. – Partizan Belgrad)”.
Unul dintre artizanii succesului a fost chiar Antonio Alexandrescu, cel care a contibuit cu peste 20 de goluri la cucerirea acestui titlu, având reuşite decisive în derby-urile cu Dinamo şi Steaua.
Mulţumiri
Roadele s-au văzut, iar Alexandrescu nu şi-a uitat colaboratorii şi cei care su sprijinit financiar acest proiect, într-o perioadă în care e tot mai greu să găseşti sponsori în sport: „Vreau să aduc mulţumiti colaboratorilor mei Eugen Băjenaru, Adriana Schwarcz (preparator fizic), Marcel Haşaş, Nicu Mihele (fizioterapeut) şi Alin Iova (medic). De asemenea, echipa a beneficiat de sprijin important din partea New Textil Project, sponsorul nostru principal, Hotel President, Hotel Continental, Restaurant Rivo şi Getfit Oradea. Le mulţumim tuturor”.
Nu toate au mers strună în pregătirea echipei, un scurt-circuit fiind înregistrat în iarnă. „În perioada decembrie-ianuarie când am fost plecat să arbitrez în SUA şi apoi la Campionatul European de la Belgrad. Am avut în staff o persoană care înţelege altfel polo-ul decât mine şi domnul Băjenaru. A reuşit să creeze haos şi să destabilizeze. A urmat o perioadă mai dificilă în care a trebuit să ne reorganizăm, mai ales că trei dintre jucători au ales să-l urmeze.
Mă bucur că cei care au rămas au dat dovadă de caracter, s-au unit şi au încercat să recupereze timpul pierdut. Cu atât mai mare este satisfacţia titlului cucerit, cu toate că din cauza acelei sincope băieţii au fost doar la 75-80% din potenţial la turneele finale. Pentru mine a fost o perioadă frumoasă şi vreau să le mulţumesc domnului Băjenaru şi băieţilor. Este o grupă cu potenţial, iar titlul cucerit confirmă acest lucru”, a dezvăluit Adrian. O grupă călită şi în întrecerile cu seniorii din Superliga Naţională de polo.
Şapte juniori la lot
Munca depusă a trecut neobservată, unii dintre juniori făcând pasul spre campioana CSM Oradea, iar selecţionerul echipei naţionale de juniori a convocat 7 jucători de la Crişul.
„Proiectul acesta l-am început în octombrie 2013 împreună cu Eugen Băjenaru. Am încercat să formăm o echipă pentru Superligă formată exclusiv din juniori. În aceşti doi ani de muncă au făcut pasul spre CSM Oradea jucătorii Szabo Roland, Bogdan Remeş, Kovats Viktor şi Szabo Istvan. Din actuala echipă campioană naţională la juniori avem şapte jucători chemaţi în lotul lărgit al naţionalei under 19. Sunte motive de satisfacţie, că munca nu a fost în zadar”, a conchis reputatul arbitru, prezent în aceste zile la Trieste la turneul preolimpic masculin, unde 4 echipe din 12 vor obţine ultimele bilete pentru Rio.
Arc peste timp
Titlul cucerit în acest an nu este singular pentru Adrian Alexandrescu pentru că în anii 90, împreună cu Marcel Cosma, au devenit campioni naţionali antrenând juniorii de la Dinamo Oradea, generaţiile 78-79 şi 80, din care au făcut parte, între alţii, Diaconu, Baidoc, Băcuţ, Goina, Şarba, Borusz, Gepian, Martin sau Şandor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!