„Inițiativa a apărut în anul 2020, în primăvara aceea cu pandemie, când FC Bihor nu mai exista ca și club de seniori. Prin pagina Dor de FC Bihor am încercat să ținem vie flacăra acestui club. Ne-am bucurat că din 2021 autoritățile au decis să aducă din nou clubul pe scena fotbalistică. După barajul cu Unirea Ungheni am decis să înființăm asociația și pe 30 mai am depus prima cerere de rezervare la Ministerul Justiției. Nu ne-a ieșit din prima că unele denumiri au fost ocupate din trecut, nefiind radiate”, spune Vlad Negrea (35 de ani), președintele Asociației, care a înființat-o alături de Cristian Mut – vicepreședinte, și Vlad Sturz – secretar.
Asociația se adresează tuturor suporterilor, fanilor, simpatizanților care iubesc FC Bihor Oradea. „Familia FC Bihor este mare. Ne dorim să fim un pilon important în proiectul de astăzi și pe viitor. Vrem să creștem numărul de suporteri și să avem un rol activ în viața clubului fanion”, a mai adăugat Negrea.
[eadvert]
AFCB își propune să organizeze diverse întâlniri cu foști jucători ai clubului, vizionări de meciuri, organizarea de turnee ale suporterilor, etc. „Vrem să creștem patriotismul local în rândul elevilor și studenților care vor duce mai departe tradiția acestui club”, spune Vlad Negrea.
AFCB are un site în construcție, iar pe facebook poate fi găsită la Asociația Fan Club Bihoru, iar pe instagram Asociația FCB.
Asociația are mai multe categorii de membrii: asociați, simpatizanți, suporteri și de onoare, înscrierea făcându-se după completarea unui formular. Taxa de înscriere în AFCB este de 72 de lei, iar cotizația lunară este de 19 lei. Cele două sume au ca și semnificație anul 1972, de când a apărut denumirea de FC Bihor.
„Există o relație de respect și colaborare cu conducerea clubului, ei știu de noi, de inițiativele noastre. Dorim să le prezentăm și conceptele noastre de materiale pentru suporteri”, a precizat președintele AFCB.
FC Bihor va avea imn
Una din primele acțiuni inițiate în ultima perioadă, alături de cei din galerie, a fost găsirea unui imn al FC Bihor. Au existat zece propuneri, iar în finală au rămas două, câștigătorul în urma celor circa 200 de voturi exprimate de suporteri fiind varianta lui Paul Iagher din Tinca: „Din vremi străvechi avem un nume”.
Versurile imnului ales:
„Din vremi străvechi avem un nume/Ce veacuri multe a străbătut/Bihor, cetatea cu renume/A vechiului Menumorut/Oradea, e al nostru soare/Aici sunt leii din apus!/Azi cu Bodola și cu Zare ținem stindardul tot mai sus/refren: Bihor, iubire roș-albastră/Tu mândru nume de fecior/Cu dor cântă inima noastră/La nesfârșit, FC Bihor/Scriem și azi pagini de istorie/Când roș-albaștrii ies la joc/Și apare „norma bihoreană”/Timpul parcă se oprește în loc/Saltă Țara Crișurilor pentru Oradea/Când bihorenii cântă-n cor: Oradea vrem gol/Azi e bucuria noastră/O dragoste fără sfârșit/Ce din meridianul zero/Ajunge pân la infinit”.
AFCB poate fi susținută și prin completarea formularului 230, prin care pot fi direcționați 3,5% din impozitul anual pe venit.
Trimite articolul
X… frumoasă stihuire, plină de imbold și generatoare de simțire!…
Ne punem speranța ca experiența acumulată de-a lungul anilor ca membru cotizant în cadrul asociației suporterilor timișoreni druckeria să îi vină de folos si la Oradea.
Nu va bateti joc de FC Bihor Oradea cu aceasta melodie. Asta e melodie de pocaiti, nu se potriveste pentru o echipa de fotbal.
Trebuie o melodie impunatoare, care sa te faca sa te ridici in picioare cand o auzi, si pe jucator sa-l impulsioneze pe teren!
-
Era mai potrivită melodia de la frații pentikostali “Luptă frate, luptă”.
Ferească Domnul, acel imn ii va adormi pe jucători. Ce combinații sunt astea cu afcb , fcb, fcbb ?