În 2009, Dorin Mudura și Sorin Toma au pus bazele clubului Viitorul Oradea. În cei zece ani de existență, clubul a căpătat consistență și a devenit unul dintre cele mai reprezentative la nivel juvenil, având jucători chemați la loturile naționale și tineri care au debutat în Liga 3 la o vârstă fragedă .
La moment aniversar, fostul arbitru de Liga 1 Dorin Mudura a rememorat începuturile.
„Am început cu şase copii şi doi antrenori, eu şi Sorin Toma. Patru ani au reprezentat o muncă titanică, aşa cum se întâmplă când începi de la zero, dar pe parcurs am crescut si numeric si valoric. Asta, cu atât mai mult cu cât nu am avut o arie largă de selecţie. Am lucrat cu ce am avut, nu am dat pe nimeni afară. Treptat, ne-am dezvoltat şi am început să participăm la turnee. La primul, de la Braşov, am mers cu trenul şi am stat la masă cu cei de la Sporting Lisabona, care aveau un staff format din şapte antrenori şi nutriţionişti. Numai prin participare la turnee puternice poţi să progresezi”, spune Mudura.
Muncă și seriozitate
Clubul și-a fixat propria strategie, organizare și nelăsând nimic la voia întâmplării. „Cu șase luni înainte programăm totul. Am lucrat la partea de disciplină şi am căutat să avem o relaţie transparentă cu părinţii. Majoritatea au înţeles că performanţă nu se poate fără muncă şi fără sacrificii, inclusiv financiare. Pe parcurs ni s-a alăturat şi ne-a ajutat mult Cornel Stanciu, directorul sportiv al clubului, care a atras și sponsori alături de proiectul nostru. Important a fost şi contractul cu Universitatea pentru baza sportivă, cu condiţii bune de pregătire. Am făcut lucrurile pas cu pas şi mi-am dorit să demonstrăm cu un club mic poate reuşi cu multă muncă în teren, dar şi în afara lui” , a mai precizat fostul arbitru.
Vitrina de trofee a Viitorului Oradea s-a îmbogățit, grupele de vârstă 2003 şi 2005 reuşind să câştige campionatele de juniori C, D, E şi turneele Gheorghe Ola şi Gheorghe Ene.
Debut la naționala U15
Pentru a trece la nivelul următor, Viitorul a încheiat un parteneriat cu Luceafărul Oradea, una din grupe activând în Campionatul Național al juniorilor republicani B, fiind pe locul 3 în Seria a XI-a după 18 etape.
Din grupa pregătită de Mudura, Raul Tămaș, Darius Gheban și Raul Ștef, născuți în anii 2003-2004, au reușit să debuteze la seniorii Luceafărului din Liga 3. Un alt motiv de bucurie a fost convocarea lui Alex Gondor la lotul național U15.
„Am mai avut jucători chemați la trialuri organizate de FRF, dar Alex Gondor este primul jucător din clubul nostru care joacă un meci oficial la națională. Putem spune că după zece ani de muncă și sacrificii încep să se vadă roadele”, susține Mudura.
În cei zece ani de existență, Viitorul Oradea a ajuns să aibă circa 150 de copii, cuprinși în şapte grupe, şi patru antrenori, pe lângă Mudura și Toma, mai activând Marius Suciu şi Călin Capotă. O perioadă de doi ani Viitorul a avut și o colaborare preparatorul fizic Marius Marinău. Care acum face parte din staff-ul campionilor de la CSM CSU Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!