La Universitatea Oradea a fost inaugurat marți un modern sector destinat probelor atletice de sărituri. Sectorul este prevăzut cu o pistă moderă de tartran, la nivelul ultimelor exigențe și standarde pe plan mondial. Investiția a fost realizată de către Asociația Județeană de Atletism (AJA) Bihor, cu sprijinul financiar al câtorva sponsori, foști sportivi practicanți ai atletismului.
Evenimentul a constituit un moment important pentru atletismul orădean și a prilejuit o întâlnire de suflet pentru marea familie locală a acestui sport. Inimosul prof. Virgil Preda, președintele AJA Bihor, a invitat la festivitate oficialități ale UO, foști și actuali atleți, sponsori și apropiați ai atletismului bihorean.
„În urmă cu 45 de ani, am dat în acest loc probe de admitere la Universitatea noastră, orădeană. Nu mă gândeam, poate, atunci, că acest loc va constitui o parte atât de importantă din viața mea. Sunt deosebit de fericit că am acum ocazia să inaugurez aici un sector modern de sărituri, care va contribui, cu siguranță, la progresul celor care practică săriturile, la impulsionarea acestui sport. Avem aici la Oradea o școală de sărituri, care a dat, de-a lungul anilor, mari campioni pentru atletismul românesc, culminând cu fosta campioană mondială de junioare la săritura în înălțime, Ligia Bara”, a declarat, vizibil emoționat, antrenorul Virgil Preda.
Primul concurs
În deschiderea evenimentului, el a înmânat diplome de excelență pentru oameni care au contribuit, cu rezultatele lor, la dezvoltarea atletismului bihorean, în probele de sărituri: Mariana Preda, Antal Carol, Pásztai Zoltán, Ion Vasile, Ispán Andrea, Siviu Uivaroșan, Andrei Sasca, Sergiu Foltuț, Horațiu Sabău, Ligia Bara, Alesia Rengle, Claudiu Hașegan, Luca Abrudan, Nagy Norbert, Antal Gergő. Panglica de inaugurare a fost tăiată de către rectorul UO, prof. univ. Constantin Bungău, prorectorul UO prof. univ. Marcela Prada, președintele Senatului UO, prof. univ. Sorin Curilă și vicepreședintele FR de Atletism, prof. Virgil Preda. „Dacă toți profesorii pe care-i avem ar fi asemenea lui Virgil Preda, Universitatea noastră s-ar afla, cu siguranță, printre primele 500 din lume”, a declarat rectorul UO, Constantin Bungău.
Evenimentul s-a încheiat cu un concurs ad-hoc de săritură în înălțime, primul desfășurat pe noul sector, la care au participat Ligia Bara, Alesia Rengle, Nagy Norbert, Claudiu Hașegan, Antal Gergő și Luca Abrudan. Protagoniștii concursului au fost aplaudați de numeroasa asistență prezentă la festivitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!