„Este o strategie stabilită după discuții purtate mai multe luni și sper să fie un pas important pentru polo-ul orădean. Clubul Crișul împlinește anul viitor 65 de ani, iar de anul trecut am gândit cu colegul Cosmin Goina un plan prin care să obținem rezultatele dorite. În acest sezon avem 3 titluri naționale și un loc trei cu grupele de juniori, o confirmare că suntem pe un drum bun. Din cauza faptului că juniorii I și II nu prea aveau perspective, pentru că lipseau anii necesari pentru a face pasul spre seniorat am intrat în parteneriat cu CS Universitar. Astfel poloiștii nu vor mai fi nevoiți să plece în alte părți, cum s-a întâmplat în trecut, vor putea să joace la Oradea și să studieze aici”, a explicat Pető Dalma Csilla, director CS Crișul.
[eadvert]
Cele două echipe vor participa în primul eșalon al poloului românesc atât la băieți cât și la fete sub numele CSU Oradea, antrenori fiind Cosmin Goina la masculin, respectiv Dorin Sava la feminin.
„Consider că este normal să avem un parteneriat și o viziune comună pentru perspectiva de performanță. Este foarte greu pentru un junior să facă pasul direct spre o echipă vicecampioană sau chiar campioană cum a fost CSM în trecut. Noi le vom oferi condițiile să rămână acasă și să se dezvolte sportiv și profesional. Vârsta jucătorilor nu va depăși 23 de ani, astfel că va coincide cu perioada studenției, iar când se vor maturiza din punct de vedere sportiv să poată face pasul spre CSM Oradea, care ne dorim să redevină campioană națională. Important e că toți cei care sunt cooptați în proiect sunt orădeni și e nevoie de o viziune comună”, a adăugat Sorin Buhaș, președinte CSU.
Poloiștii care vor evolua pentru CSU vor beneficia de o indemnizație sportivă, masă și cazare pentru cei care nu sunt din Oradea și posibilitatea de a efectua studiile la Universitatea Oradea.
Jucătorii care vor progresa vor putea face pasul către CSM Oradea, echipă care după mai mulți ani în care s-a clasat pe locul 2 se pregătește să redevină campioana României. „Este o colaborare pe termen lung cu beneficii multiple. Spre deosebire de alte sporturi, avantajul poloului este că avem grupele formate, avem bazine, mai trebuie doar să creștem în calitate. Importantă este munca specialiștilor care vor lucra pentru implementarea parteneriatului printr-un sistem unitar de pregătire”, a completat Șerban Sere, președintele CSM.
Se are în plan și o strategie pentru județ, în localitățile unde au fost date sau urmează să fie finalizate bazine didactice de înot.
În ceea ce privește redeschiderea Bazinului Olimpic, pe care CSM îl are în administrare, Șerban Sere speră ca reglajele care mai trebuie făcute la filtrare și temperatura apei să fie încheiate cu succes și în „2-3 săptămâni să se termine acest coșmar”. În paralel, are loc procesul de presare primire a bazinelor exterioare de la ADP către CSM. Cu aceste bazine în dotare, Oradea își va putea depune pe viitor candidatura pentru organizarea unor evenimente de anvergură în polo sau natație.
Șerban Sere, Pető Dalma Csilla și Sorin Buhaș FOTO: TEODOR BIRIȘ
Citiți principiile noastre de moderare aici!