Competiţia s-a desfăşurat la Györ (Ungaria). Echipa României a avut componenţa: Laura Coman, Roxana Tudose, Eliza Molnar.
Aşadar, o performanţă remarcabilă, la o ramură olimpică de mare tradiţie în sportul românesc, tirul sportiv, care ne-a adus numeroase medalii la JO de-a lungul anilor. O veste care ar fi trebuit să aducă o rază de lumină şi speranţă în sportul orădean, din ce în ce mai văduvit de rezultate pozitive în ultima perioadă. Din nefericire însă, Eliza Molnar nu mai este componentă a clubului CSU Oradea, fiind legitimată de curând la Dinamo Bucureşti.
“Această medalie de aur, care face cinste tirului sportiv românesc, nu prea mai are legătură cu clubul nostru. Eliza a plecat la Dinamo în urmă cu trei luni, fără a avea acordul clubului orădean. Probabil că acolo, ea beneficiază de condiţii financiare mai bune. Ne-am trezit cu un comunicat al federaţiei, în care se spune că Eliza este legitimată la Dinamo Bucureşti. A fost un furt pe faţă, ni s-a făcut o nedreptate”, ne-a declarat cu amărăciune Vasile Leţ, antrenor al secţiei de tir sportiv a CSU Oradea, alături de fiica sa, Adriana Floruţa.
Eliza Molnar face parte aşadar din rândurile sportivilor tot mai numeroşi care părăsesc Oradea, datorită faptului că aici nu sunt preţuiţi la adevărata lor valoare. Cluburile orădene nu le pot oferi un confort financiar pentru a-i păstra în oraşul nostru. Din păcate, cazuri similare se întâlnesc în numeroase alte sporturi, cum sunt fotbalul, poloul, handbalul, voleiul, scrima, atletismul, judoul etc. Aceasta este însă o problemă de fond a sportului orădean, asupra căreia vom reveni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!