Pető Dalma Csilla a prezentat un raport cu privire la activitarea desfășurată de la momentul preluării funcșieim, la 17 mai a.c. „Timp de două luni am tăcut, am stat și i-am ascultat pe oamenii din club – antrenori, instructori, sportivi și părinții acestora. Treptat, ajutat de colaboratorii mei, am început să mă implic și împreună, să reorganizăm sistemul de funcționare al secțiilor. Am schimbat organigrama clubului, mărind numărul de antrenori, în detrimentul personalului din conducere. Obiectivul nostru este să revigorăm activitatea clubului. La ora actuală, clubul are 24 de angajați, dintre care 17 pe posturi cu normă întreagă și 7 cu jumătate de normă. Am preluat clubul cu 19 secții, dar am înfiinșat altele noi, având acum 25 de secții. Dintre acestea, 10-11 funcționează foarte bine și fac performanță. Am constatat, la venirea mea, că clubul deține un număr redus de sportivi legitimați. Ca urmare, am început o activitate de selecție, începând cu secțiile de natație. Până acum am legitimat 16 copii la secția de înot și circa 50 (băieți și fete) la cea de polo. Am început alte selecții, la baschet, karate, judo și kempo și vom continua la secțiile la care va fi nevoie”, a declarat Pető Dalma Csilla. Directorul clubului a explicat faptul că suma alocată activității sportive a clubului pentru anul în curs a fost mărită în urma vizitei efectuate de ministrul Sportului, Novác Eduárd, de la 346.610 lei la 537.051 de lei.
[eadvert]
Cosmin Goina a afirmat că noua conducere intenționează să aplice o altă strategie privind recompensarea sportivilor, urmând să finanțeze cu precădere „vârfurile”, adică sportivii care performează și obțin rezultate notabile. Romeo Tulkos a subliniat rolul și importanța voluntarilor care se implică în activitatea secțiilor clubului. CS Crișul are nu mai puțin de 17 antrenori și instructori sportivi care desfășoară o muncă voluntară. Noua conducere a început demersurile pentru înființarea Asociației Simpatizanților CS Crișul Oradea, cu scopul de atrage sponsori și finanțatori, pentru sprijinirea activității sportive a clubului. De asemenea, se are în vedere înființarea unei secții de sporturi pentru persoane cu nevoi speciale. În acest sens, a fost semnat un acord de parteneriat cu Asociația pentru copiii și tinerii cu dizabilități „Bonitas”.
Fără taxe pentru sportivi și părinți
Directorul CS Crișul, Pető Dalma Csilla, a declarat că toți antrenorii, instructorii și angajații au semnat un angajament față de club, prin care sunt obligați „să nu accepte foloase financiare sau materiale pentru activitatea ca salariat în cadrul clubului, pentru activitățile prevăzute în fișa postului”. Cu alte cuvinte, la CS Crișul nu vor exista niciun fel de taxe sau contribuții pentru sportivi ori părinți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!