Aceştia deţin şanse certe la câştigarea de medalii la etapa finală a competiţiei.
Etapa I a reunit la start 283 de sportivi (116 la feminin, respectiv 167 la masculin) de la 80 de cluburi din ţară. Din păcate, la unele probe, numărul de concurenţi a fost extrem de redus (exemplu, aruncarea ciocanului masculin, cu câte unul singur la seniori, respectiv juniori I). „Eliminarea dublelor legitimări a dus la scăderea dramatică a numărului de atleţi, care devin tot mai puţin pe zi ce trece. Există unele probe la care abia mai există practicanţi”, a afirmat antrenorul Virgil Preda.
Alex Méhes (CS Crişul, antrenoare Livia Méhes) ) s-a situat pe locul I la ciocan seniori şi tineret, cu 58,74 m, tot pe locul I clasându-se Mátyás József la juniori I, cu 53,96 m. Bianca Lazăr Fazecaş a ocupat locul I la junioare I, respectiv locurile II la tineret şi senioare, cu 56,82 m.
În probele de sărituri (antrenori Mariana şi Virgil Preda), cele mai bune rezultate au fost realizate de Ligia Grozav, Lenard Norbert şi Silviu Uivaroşan. Ligia Grozav s-a clasat pe locurile I la junioare I şi tineret, respectiv III la senioare, în proba de săritură în înălţime, cu 1,75 m. Ea şi-a reconfirmat baremul de calificare la CM de juniori II. Lénárd Norbert (CSU CSM), situat pe locurile II la triplusalt seniori şi tineret cu 15,83 m. El a depăşit baremul de calificare la CE de tineret, de 15,70 m. Silviu Uivaroşan (CSU CSM) a ocupat locul I la juniori I, respectiv locurile II seniori şi tineret la săritura în lungime, cu 7,49 m, nou record personal. Remarcabil este faptul că Silviu se apropie de baremul de calificare la CE de tineret, de 7,60 m. Aproape de podium s-au mai situat Halai Erika şi Andrei Sasca (ambii de la CSU CSM) în probele de lungime, cu 5,87, respectiv 6,75 m. Dorina Körözsi (Crişul, antrenoare Ella Kovacs) a ocupat locurile V la 800 m şi VII la 1.500 m cu 4 42,78 , respectiv 2 10,05 .
G.N.
Citiți principiile noastre de moderare aici!