Marcel Pușcaș a trecut pe acasă. Nu a refuzat invitația ziariștilor de sport pentru o întâlnire în care sã-și expunã principalele puncte ale programului său cu care dorește sã câștige președinția Federației Române de Fotbal. „Am văzut primele două candidaturi anunțate (n.r. – Gică Popescu și Rãzvan Burleanu), am analizat cele spuse de unul și de celălalt și m-am decis să intru în cursă. Unul este un fost mare fotbalist, iar celălat este un foarte bun manager. Încerc să propun electoratului un fost fotbalist dar și un manager. Am jucat fotbal, am antrenat, am fost președinte de club, sunt manager și am avantajul că am făcut bani în afara fotbalului”, susține fostul fotbalist al FC Bihor, Stelei și Rapidului.
Fondator al clubului privat Viitorul Oradea în 1995, Pușcaș i-a propus atunci fotbalului românesc pe Lincar, Sg. Radu, Roșoagă sau Lupuț. Astfel că unul din punctele importante în planul său sunt copii și juniorii. „Îmi aduc aminte că am câștigat titul cu Steaua când eram președinte, cu doi juniori în teren: Cătălin Munteanu și Lincar”. Pușcaș propune înființarea a șase centre regionale, care să concentreze și să perfecționeze valorile.
Regulamente catastrofale
Orădeanul consideră că cel mai important lucru de schimbat sunt statutele și regulamentele FRF. „Sunt catastrofale și încalcă flagrant normele UEFA și FIFA. Dacã erau clare s-ar fi evitat situații precum uite Rapidul, nu e Rapidul în Liga 1, dezafilierea Craiovei sau desele spețe care ajung la TAS”, susține Pușcaș.
Fostul mijlocaș vrea ca în corpul observatorilor sã fie doar oameni de fotbal, funcționari la LPF, FRF, AJF-uri, foști arbitri sau foști jucãtori. „Nu e posibil să ajungă observatori oameni de casă ai președintelui FRF, grãdinari sau alți amici care nu tangențe cu fotbalul. Vreau și un Comitet Executiv care sã ducã la îndeplinire hotãrârile Adunãrii Generale, un Comitet Executiv în care președintele sã poatã fi combãtut, contrazis cu argumente. Toate ședințele vor fi publice, iar cine va dori să le urmărească o va putea face”.
Pentru revitalizarea fotbalului românesc, consideră că ar fi necesar ca în Liga 3 echipele să aibă în primul unsprezece 5 juniori și doi în Liga 2, accesarea prin programe de fonduri europene, dar și de la UEFA și FIFA, precum și informatizarea sistemului de plãți cãtre FRF.
Pușcaș conteazã și pe voturile cluburilor bihorene care vor participa la scrutinul din primãvara 2014. „Mizez pe toate voturile. Dacă bihorenii nu mă votează pe mine, pe cine vor vota? Pot vorbi cu oricine despre istoria fotbalului bihorean. Nu știu cu ce a ajutat în toți acești ani omul lui Mircea Sandu (n.r. – Adalbert Kassai), că văd că fotbalul bihorean a luat-o rău la vale. Unde e emulația de pe vremuri din jurul FC Bihor?”, a conchis Pușcaș, care din 10 ianuarie își va începe campania electoralã în țarã.
Citiți principiile noastre de moderare aici!