Competiţia a reunit la start 130 de sportivi de la 35 de cluburi din ţară. Ion Marin a concurat la culturism, categoria 100 kg, la care au fost prezenţi nouă concurenţi. În vârstă de 52 de ani, experimentatul sportiv orădean a avut de înfruntat adversari cu mult mai tineri, cărora le putea fi tată. În ciuda acestui dezavantaj, Ion Marin a reuşit să devină vicecampion naţional. Mai mult, el a fost de departe cel mai bun concurent al categoriei, dar arbitrii au preferat să-l declare învingător pe Horaţiu Forgaci (CS Sebastiano Reghin), nimeni altul decât fiul preşedintelui federaţiei de specialitate. De altfel, finalul concursului a fost confuz, toţi cei prezenţi fiind convinşi că Ion Marin s-a clasat pe locul I. El a fost imediat înconjurat de ziarişti, reporteri TV şi fotoreporteri, care au aflat ulterior că Forgaci (25 de ani) a fost desemnat câştigătorul categoriei.
Aplauzele publicului
„Mi-a lăsat un gust amar această decizie nedreaptă. De altfel, imediat după anunţarea învingătorului, am salutat publicul, care m-a aplaudat îndelung, m-am întors cu spatele la juriu şi am plecat. Aplauzele publicului mi-au dovedit că aş fi meritat să mă clasez locul întâi”, a afirmat Ion Marin.
Ion Marin redevine din nou în acest an vicecampion naţional, titlu pe care l-a mai câştigat în anul 2011. Anul trecut, el s-a situat pe locul IV, acest fapt determinându-l să lupte pentru revanşă. „Acel loc patru de anul trecut m-a înrăit şi m-a determinat să-mi doresc revanşa. Am muncit foarte mult pentru această performanţă. În opinia mea, este o dublă performanţă. În primul rând, am reuşit să mă clasez pe locul secund, iar în al doilea rând, am izbutit să mă bat cu succes cu adversari mult mai tineri. Credeţi-mă că nu este deloc uşor să concurezi în compania unor băieţi care au cu 25 de ani mai puţin”, a mărturisit culturistul orădean.
Regim draconic
Ion Marin practică acest sport de 31 de ani. El a explicat reţeta succesului său. Titlul de vicecampion din acest an a implicat câte două antrenamente zilnice, inclusiv duminicile, însumând patru-cinci ore de pregătire pe zi. „Am început să mă pregătesc pentru acest concurs încă din luna aprilie. Pe lângă antrenamentul propriu-zis, cel mai dificil a fost regimul alimentar, care a presupus o alimentaţie foarte redusă. Am consumat doar orez şi piept de pui sau ton proaspăt. Îţi trebuie nervi de oţel pentru a consuma zilnic aceleaşi alimente. Dacă nu respecţi regimul, munceşti degeaba. Este o regulă foarte strictă, care trebuie respectată cu sfinţenie, dacă vrei să ai succes”, a explicat reputatul culturist orădean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!