Gheorghe Alexandrescu este un nume important din sportul bihorean, el fiind cunoscut prin performanțele reușite la polo cu juniorii de la Dinamo Oradea și apoi la fotbal cu FC Bihor și CF Liberty. Retras din sport din 2009, după ce a demisionat din funcția de președintele al FC Bihor, „nea Gigi” nu a mai fost pe stadion în ultimii ani, dar este la curent cu ceea ce se întâmplă în fotbalul bihorean informându-se din presa locală.
„O reședință de județ cum este Oradea nu are voie să nu aibă o echipă de fotbal măcar în Liga 2 și o academie de fotbal bună. Sunt singur că așa gândesc toți microbiștii bihoreni. Mă bucur că a revenit FC Bihor, dar fără un sprijin financiar din mediul privat nu se poate ajunge la performanțele pe care ni le dorim. Lângă Primărie și Consiliul Județean trebuie să vină neapărat și finanțatori din mediul privat. Este foarte important să nu se repete greșelile trecutului, când datoriile acumulate au sufocat clubul. Marius Vizer a fost singurul om de afaceri care a investit în fotbalul bihorean și a reușit promovări în Liga 1 atât cu FC Bihor (n.r. – FC Oradea) cât și cu CF Liberty, performanțe care au rămas singulare în fotbalul nostru”, spune Alexandrescu. Acesta mai crede că după finalizarea noului stadion care este în planul autorităților locale, proiectul FC Bihor ar putea deveni mult mai atractiv pentru mediul privat.
Satisfacții și insatisfacții
[eadvert]
Rememorând perioada în care era activ în sportul bihorean, nea Gigi își aduce aminte cu plăcere de titlurile de campioni naționali reușite de juniorii de la Dinamo Oradea antrenați la aceea vreme de Adrian Alexandrescu și Marcel Cosma, de promovările reușite de Liberty în Liga 3, Liga 2 și apoi Liga 1 (n.r – promovare care s-a materializat prin cedarea locului către UTA Arad), mândrindu-se și cu cariera extraordinară pe care o are fiul său Adrian în arbitrajul de polo internațional.
La capitolul insatisfacții, perioada de două luni și 15 zile petrecută ca președinte la FC Bihor în 2009.
„Echipa îi avea acționari atunci Consiliul Local și Consiliul Județean. Singurul care s-a zbătut pentru FC Bihor a fost Ilie Bolojan. Din partea CJ-ului, președintele de atunci Radu Țîrle nu a catadicsit să vireze sumele asumate de județ către FC Bihor și astfel s-ar fi diminuat mult datoriile de la aceea vreme. Nu s-a întâmplat în ciuda insistențelor mele, mi-am dat demisia, iar ceea ce s-a întâmplat ulterior cu clubul se știe”, spune Alexandrescu.
Un alt motiv de dezamăgire al omului de sport bihorean este „lipsa de recunoștință de care are parte Adrian Alexandrescu (n.r. – fiul său) pe plan național și local”.
„Ca tată și om de sport observ că este mult mai apreciat pe plan internațional, dovadă finalele importante la care este delegat de zece ani încoace an de an. Nu cred că există un arbitru internațional de polo cu palmaresul său în acești ani. Adrian reprezintă România nu familia Alexandrescu la marile competiții internaționale, dar nici Federația Română de Polo, nici Ministerul Sportului, n-au făcut niciun gest de recunoaștere. La fel se întâmplă și pe plan local. Am un gust amar, dar el își vede în continuare de cariera lui și nu mai are de demonstrat nimic pentru nimeni. Finalele arbitrate de-a lungul anilor vorbesc de la sine despre valoarea lui”, a conchis Alexandrescu senior.
Citiți principiile noastre de moderare aici!