Federația Română de Fotbal a anunțat marți „Protocolul medical, necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor de fotbal amator aferente sezonului 2019/2020”. Regulile pe care trebuie să le respecte echipele din Liga 4 pentru finalizarea competițiilor județene, campionat sau Cupa României, sunt restrictive și vor conduce la cheltuieli mari pentru cluburile respective. Pentru a putea participa la jocurile rămase, dar și la barajele pentru promovarea în Liga 3, cluburile de eșalon patru sunt obligate să efectueze testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical și de suport). „Aceasta se va face înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit (sau cu toată echipa), dar nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, și cu 3 zile înainte de primul meci. În situația în care competiția se va întinde pe o perioadă mai lungă, testările acestora se vor repeta la fiecare 14 zile”, se menționează pe siteul FRF.
De asemenea, reprezentantele județelor la barajul pentru Liga 3 vor trimite la AJF și FRF în preziua meciului, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR pentru Covid-19 (jucători, antrenori etc.), data testării, rezultatul testării, tabel asumat de conducerea clubului. Pentru jocurile contând pentru faza județeană a Cupei Romaniei sau pentru desemnarea echipei care participă la baraj, rezultatele testelor trebuie să fie trimise la AJF. La solicitarea FRF, AJF-ul respectiv le va pune la dispoziția forului fotbalistic central. Celelalte prevederi ale protocolului pot fi citite pe site-ul oficial al FRF.
Greu de îndeplinit
E greu de crezut că în aceste condiții se vor mai putea desfășura semifinalele Cupei României pe Bihor, FC Universitatea – CAO și Crișul Sântandrei – Viitorul Borș, programate în 18 iulie, și finala din 22 iulie. Declarată campioană și reprezentantă a Bihorului la baraj, CAO 1910 Oradea va trebui să îndeplinească condițiile de mai sus pentru a se confrunta cu echipele din Satu Mare și Cluj, județe care până acum nu și-au desemnat campioana. O singură testare a jucătorilor și a staff-ului tehnic și administrativ va scoate din bugetul echipelor minim 5.000 de lei, o testare costând între 200 lei la spitalele de stat, 285-340 lei la spitalele sau laboratoarele private.
Citiți principiile noastre de moderare aici!