A făcut parte din categoria fotbaliștilor pe cale de dispariție, care stăpânea driblingul, pasa decisivă și deseori își trecea numele pe lista marcatorilor. Din păcate, actualmente Lucian Teodor Todea, fost jucător inclusiv în prima ligă, duce un meci teribil pentru viață la doar 36 de ani, cu o formă agresivă de cancer..
După ce a lăsat-o mai moale cu fotbalul și-a găsit locul la minifotbal, unde a fost component de bază al echipei Bad Boys Oradea, una dintre cele mai redutabile din minifotbalul bihorean. Echipele de minifotbal din Campionatul Județean Bihor și-au manifestat sprijinul față fostul mijlocaș ofensiv. Miercuri seara, înainte de derby-ul AEK Oradea – Bad Boys, jucătorii de minifotbal au intrat pe terenul 1 de la Baza Tineretului îmbrăcați în tricouri cu mesajul: „Alături de Luci Todea”. Prezent la teren, Lucian, ajutat de doi prieteni a dat lovitura de începere.
„Avea cel mai puternic șut din echipa noastră. Când l-am văzut că abia poate lovi mingea la startul jocului, efectiv mi-au dat lacrimile. Sperăm să aibă puterea să lupte în continuare. Dumnezeu să-l ajute”, ne-a spus unul dintre colegii săi.
[eadvert]
Antrenat de Marius Lăcătuș
Format la LPS Bihorul Oradea (grupa antrenorului Ionel Negrea), Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA Arad la 20 de ani pe 3 martie 2007 într-un meci cu FC Argeș, scor 0-0, la care au asistat 7.000 de spectatori. Antrenorul arădenilor era atunci Marius Lăcătuș, care l-a trimis pe teren pe Lucian în minutul 69, în locul lui Thiago Fernandes. Printre coechipieri i-a avut pe portarul Daniel Tudor, jucătorii Laszlo Balint, Cosmin Pașcovici, Cristian Todea, Crstian Dănălache, Bogdan Apostu sau bihoreanul Dorin Mihuț, ulterior fiind colegi și cu Ioan Hora.
După experiența arădeană a mai jucat, printre altele, la FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș. Ultima dată a fost legitimat la CS Oșorhei de unde s-a și retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani.
Cum poate fi sprijini Lucian
„Șansa la viață constă într-un tratament în Germania (imunoterapie cu celule dentrice). Costul tratamentului este între 30.000-50.000 de euro. Orice donație mă ajută să ajung la tratament și să am o șansă la viață”, este mesajul transmis de fratele lui Lucian. Ideea e că boala este extrem de agresivă și factorul timp este foarte important.
Donațiile se pot face în contul IBAN RO57RNCB0318026647400001 deschis la BCR, pe numele de Rodica Todea.
Trimite articolul
XAș dori să-mi scuip veninul aici și să spun că deși sunt cu un an ma mic ca el habar n-am auzit de individul ăsta și nici nu prea îmi pasă despre cine este . Lumea asta din când în când unii mai suferă de cancer . Boala mea mă împiedică să am o conversație normală cu cineva sau să fiu prins într-o conversație . Nu m-a ajutat nimeni ! Am 390 lei venit singular lunar ș știi ce ? Leacul pentru cancer e mncatul sănătos. Dacă-și ia mncare de banii ăia pentru nutriție ,sigur ! Oricum dau și eu cțiva lei dar alta e ideea . Să dai bani pe medicamente și intervenții aia nu-i viață ! Oameni au trăit cu cancer miliarde de ni și au trăit mai mult
Sănătate multă pentru că-i bolnav dar la sportivi mai ales ăștia consmă sponsorizat Gateorde în loc de apă ! Cum să nu faci cancer ?
-
Dupa ce am citit ce ai scris,rezulta ca esti un idiot egoist plin de ura care doamen fereste sa fi în aceiasi situatie si sa ai nevoie de ajutor si sa nu stii de unde sa ceri ajutor.
S-a “vaccinat” prostu pulii? E o explozie de cancer fara precedent la nivel global de cand a inceput “vaccinarea” in masa a vitelor proaste. Fiecare isi meria soarta pana la urma. Hai sictir.
-
Postezi te rog un link (preferabil de la un jurnal de medicina sau măcar un website redutabil) care spune ca e o “explozie fără precedent” de cancer la nivel global? Mersi