Actualmente, fostul oficial din fotbalul românesc își duce viața într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Câmpia Turzii. Cu piciorul drept amputat în 2019 în urma unei crize diabetice, doctorul Crăciun se folosește de un scaun cu rotile pentru deplasare. Recent a primit mult dorita proteză, cu sprijinul unor persoane care au activat sau mai activează în fotbalul românesc.
„Am primit proteza și încerc să învăț să merg din nou. Am făcut deja primii pași. Cu ambiție și voință sper să mă obișnuiesc și să reușesc să umblu, pentru că nu e ușoară această readaptare”, ne-a declarat Dan Dragoș Crăciun, fost președinte la U Cluj când Ioan Ovidiu Sabău pregătea echipa.
El a activat la FC Bihor în anul 2009. „Am fost solicitat și am răspuns prezent de domnul Gigi Alexandrescu, care atunci era președintele clubului, fiul dânsului Adrian era vicepreședinte. Se completau perfect. Antrenor era Ioan Petcu de la Hunedoara. Cu domnul Alexandrescu ne știam de la acțiunile loturilor naționale de juniori și tineret și am rămas într-o relație profesionistă”, spune fostul arbitru.
[eadvert]
Dan Dragoș Crăciun regretă că proiectul de atunci nu a fost dus la bun sfârșit.
„Îmi aduc aminte că am reușit să construim o echipă care începea să aibă rezultate. Primarul de atunci (n.r. – Ilie Bolojan), care a făcut minuni în orașul Oradea, era și el aproape de echipă pe atunci, implicat să rezolve problemele. Însă cum Consiliul Județean, care era celălalt finanțator, nu virase sumele restante situația generată a dus la plecarea domului Alexandrescu. Păcat, mare păcat. Se putea face o treabă frumoasă și încet, încet Oradea putea reveni în Liga 1. Știu că ulterior s-a încheiat un parteneriat cu domnul Marius Vizer și s-a reușit promovarea (n.r. – în anul 2011), dar nu au jucat în prima ligă pentru că nu s-a primit licența din cauza datoriilor existente. S-a ratat și atunci un moment important”, rememorează Crăciun.
„Oradea are tradiție”
„Am auzit că se va construi un stadion nou la Oradea. E foarte bine! Va fi un imbold serios pentru performanță. Oradea are tradiție în fotbal și trebuie să ajungă din nou în prima ligă. Pentru asta este nevoie de unitate între autorități, oameni de afaceri, oameni de fotbal, să fie lăsată la o parte ranchiuna, orgoliul și să pună fiecare umărul pentru un obiectiv fotbalistic comun”, a mai adăugat doctorul.
Din Oradea mai ține legătura cu Gheorghe Alexandrescu „un gentleman al sportului românesc, nu doar al celui bihorean”, cu Cătălin Sărmășan „un băiat deosebit, cu o bună educație” și profesorul Ioan Naom „cu care ne-am intersectat la acțiunile loturilor naționale de juniori”.
Dan Dragoș Crăciun are 68 de ani și în perioada 1990-1998 a adunat 129 de jocuri în Divizia A, iar trei ani a făcut parte pe lista FIFA. A fost observator pentru arbitri în Liga 1 și medic al echipelor naţionale de juniori.
„În această perioadă grea mi-au sărit în ajutor multe persoane din lumea fotbalului. Și eu am ajutat pe multă lume și acum mi s-a întors. Le mulțumesc tuturor”, a conchis Dan Dragoș Crăciun.
Citiți principiile noastre de moderare aici!