Invitatul special al evenimentului, desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei Aleşd, care s-a dovedit neîncăpătoare, a fost Emeric Ienei, o personalitate a fotbalului internaţional. Fostul selecţioner a scris şi prologul cărţii, pe care l-a încheiat cu mesajul: „Să dea Dumnezeu ca şi în următorii 100 de ani să aveţi un asemenea cronicar, care tot aşa va scria cartea în două limbi cu motto-ul – Împreună ne-am bucurat la succese, împreună ne-am întristat la eşecuri”.
La evenimentul moderat de profesorul Nicolae Răcuciu au fost prezenţi foşti fotbalişti din diferite generaţii, chiar şi din cea a Stăruinţei Aleşd din care a făcut parte şi autorul cărţii Karbunar Gyorgy, ajuns la 81 de ani.
„Cartea este un omagiu pentru fotbal, fotbalişti, antrenori, dar şi pentru aleşdeni”, a precizat autorul. Cu răbdare şi multă ambiţie, domnul Karbunar a descoperit că istoria fotbalului aleşdean este chiar mai veche. în 1914 jucându-se un meci între juniorii de la CAO şi CS Aleşd. Apariţia oficială în competiţie s-a produs în 1918 cu denumirea Club Atletic Aleşd.
Alte detalii interesante din istoria fotbalului aleşdean pot fi aflate prin lecturarea cărţii de 194 de pagini, care are şi o consistentă anexă foto.
Apariţia cărţii a fost posibilă cu sprijinul AS Crişul Aleşd (preşedinte Ciprian Fogarasi) şi al Primăriei şi Consiliului Local Aleşd, reprezentate la eveniment de primarul Ioan Todoca, vicele Kajanto Paul şi consilieri locali. Lansarea s-a încheiat cu sesiunea de autografe a autorului Karbunar Gyorgy şi a fostului selecţioner Emeric Ienei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!