Club Atletic Oradea s-a relansat oficial pe terasă la „Hanul cu noroc”, locaţie care speră să le poarte noroc iniţiatorilor noului proiect prin care doresc să reînvine tradiţia legendarului club orădean.
Modelul reînfiinţării cluburilor cu tradiţie a prins şi la Oradea. Un grup de iniţiativă a pus bazele AS Club Atletic Oradea 1910, club dispărut de pe eşichierul fotbalistic românesc în 1963. Nu înainte de a câştiga campionatul în Ungaria şi România!
La conferinţa de presă de marți au fost prezenţi Florin Mal – preşedinte CAO, Florin Farcaş – antrenor, Călin Capotă – manager general, Marius Cheregi – director sportiv şi Şerban Sere – preşedintele CSM Oradea.
Acesta din urmă a explicat că principalul avantaj al parteneriatului încheiat între CSM şi CAO este că juniorii din cadrul Centrului de copii şi juniori vor avea unde să evolueze la finalul junioratului. „Am încercat să găsim o formulă pentru a reuşi să continuăm tradiţia fotbalului orădean. Dacă va fi bună sau nu timpul o va demonstra. Datoria noastră este să încercăm. CSM vine în acest parteneriat cu jucătorii din Centru şi Stadionul Iuliu Bodola, iar partea financiară va fi asigurată de CAO. Ne dorim să fie un proiect serios, care să aibă continuitate”, a spus Sere, anunţând că parteneriatul este semnat pe doi ani, cu posibilitate de prelungire.
Susţinut de „socios”
Preşedintele CAO, Florin Mal, a dezvăluit că acest club a fost pe model socios, cunoscut cu precădere în Spania, şi are două categorii de susţinători: membrii asociaţi, care contribuie anual cu o sumă de 2.200 lei, şi membrii suporteri, care susţin clubul cu 100 lei anual.
Până acum, CAO are 40 de membri asociaţi, bugetul pentru sezonul 2017/2018 fiind estimat la 50.000 euro. „CAO a fost o echipă cosmopolită şi vrem să rămână la fel. Între membrii asociaţi avem un austriac, un francez şi un italian, iar primul suporter este un orădean stabilit la Londra. Noi am vrut să scoatem la lumină brandul CAO”, a mai declarat Florin Mal.
Antrenorul echipei este Florin Farcaş, care are la activ meciuri în Liga a II-a cu FC Bihor şi Luceafărul Oradea, care va rămâne şi coordonatorul Centrului de copii şi juniori al CSM Oradea. „Misiunea mea este să creez o echipă competitivă, cu care să îndeplinesc obiectivele. Vrem să vorbim mai puţin şi să facem mai multe pe teren. În componenţa locului avem 11 jucători proveniţi de la CSM. Vom avea şi jucători cu experienţă, unul dintre ei fiind Emil Popa (n.r. – fost la FC Hidişel sau CS Diosig în ultimii ani)”, a precizat Farcaş. Alţi jucători cu experienţă care vor evolua în „alb-verde” sunt Leo Jurca (ex-CS Diosig), Andrei Haş (ex-CS Oşorhei), Marcel Hering (ex-Crişul Sântandrei), George Mangra (ex-CSC Sînmartin) sau Remus Paşca (ex-FC Paleu).
Obiectivul în primul an este promovarea în Liga a IV-a, iar în sezonul următor o clasare în locurile 1-4 în eşalonul al patrulea.
CAO urmează să se înscrie în Liga 5 la AJF Bihor, iar ziua şi ora la care îşi va disputa jocurile oficiale pe Stadionul Iuliu Bodola vor fi stabilite în perioada următoare. Ţinta pe teremen mediu este accederea în cinci ani în Liga a II-a.
Citiți principiile noastre de moderare aici!