Este al doilea cantonament pentru clubul înființat în 2017, în care fotbaliștii acumulează fizic la cele două antrenamente zilnice cu gândul la un parcurs cât mai bun în primăvară.
[eadvert]
Staff-ul tehnic alcătuit din Florin Farcaș (antrenor principal), Dorin Mihuț (antrenor secund), Vlad Ghețe (antrenor cu portarii) și Bogdan Guler (preparator fizic) are în pregătire 23 de jucători: Adrian Barabaș, Radu Bob – portari; Călin Jurj, Daniel Stan, Claudiu Petruș, Alexandru Popa, David Lupșe, Loren Ioviță, Mark Kovacs, Raul Ardelean, George Cherman, Adrian Popa, Răzvan Gunie, Andrei Chindlea, Răzvan Săutiuț, Daniel Cîrjan, Florin Chitaș, Mario Balint, Paul Chiș-Toie, Darius Marina, Sergiu Jurj, Mihai Ion, Andrei Hosu.
Un lot în care se regăsesc 13 fotbaliști născuți după anul 2000 trei chiar din 2005, mezinul fiind Mario Balint care a văzut lumina zilei în 14 noiembrie.
Singurul care depășește pragul de 30 de ani este mijlocașul Adrian Popa, venit de la Lotus, născut în 1 octombrie 1988.
Aflați în recuperare după accidentări, Cristian Urbanowschi, Constantin Roșu și Andrei Gheorghiță ratează stagiul centralizat.
Președintele Laurențiu Danșa le-a făcut o vizită fotbaliștilor și s-a declarat mulțumit de cele văzute: „Jucătorii au intrat în programul de pregătire fizică pentru încărcarea bateriilor. Dorința noastră a fost să le asigurăm un cantonament cu condiții foarte bune de pregătire și recuperare, astfel ca în sezonul de primăvară să obținem rezultatele dorite. Mă bucur că am observat aceeași unitate de de grup pe care am văzut-o și în toamnă, iar jucătorii arată o bună dispoziție”.
Danșa a adăugat că există o liniște din punct de vedere financiar, bugetul echipei fiind asigurat de Primăria Oradea.
A revenit acasă după 7 ani
Fost jucător la Poli Timișoara în eșalonul secund, fundașul dreapta Călin Radu Jurj revine acasă după șapte ani petrecuți în Banat. „De la 14 ani am plecat la Timișoara, cu șase luni înainte de falimentul FC Bihor. Am stat trei ani jumate la Centrul de Excelență și alți trei ani și jumătate la Poli Timișoara. Vin după o perioadă mai dificil, dar mă simt foarte bine și abia aștept meciurile oficiale. Avem o echipă tânără cu mare potențial de creștere și dorim să ne îndeplinim obiectivele”, ne-a declarat fostul internațional de juniori, care a îmbrăcat tricoul naționalelor de la U16 până la U19.
Șase plecări, șase sosiri
Față de lotul cu care a încheiat sezonul de toamnă-iarnă, CAO i-a pierdut pe Marius Hosu, Cosmin Letan, Cristian Copil, Ștefan Meșter, Alexandru Lezeu și Flaviu Porumb. Au venit în schimb Călin Jurj (21 de ani, Poli Timișoara), Claudiu Petruș (23 de ani, Sportul Șimleu), David Lupșe (22 de ani, Lotus), Adrian Popa (Lotus), Sergiu Jurj (23 de ani, SCM Zalău), Mihai Ion (24 de ani, Ripensia Timișoara).
„Avem șase plecări și șase sosiri. Am pierdut jucători cu experiență, iar în locul lor au venit alții, majoritatea dintre ei mult mai tineri. Ne dorim să îi integrăm cât mai bine și să-i facem să evolueze la potențialul maxim. Calitățile pe care le au și nivelul la care au evoluat în carieră îi recomandă”, afirmă antrenorul Florin Farcaș.
Patru dintre cei noi au și experiența ligii a doua, Călin Jurj, Adrian Popa, Mihai Ion sau Sergiu Jurj, Petruș și-a făcut junioratul la CFR Cluj, iar Lupșe are câteva sezoane de Liga 3 cu Șoimii Lipova, Gloria Cermei și Lotus.
„Avem un grup bun, iar atmosfera este proprice pentru a progresa. Sunt mulțumit de felul cum muncesc băieții, de condițiile de pregătire, masă și recuperare pe care le avem. Este important să fim pregătiți cât mai bine pentru meciurile care ne așteaptă”, a concluzionat Florin Farcaș.
După terminarea stagiului centralizat, CAO își va continua seria jocurilor de pregătire în compania echipelor Gloria Lunca Teuz Cermei (12 februarie), Șoimii Lipova (19 februarie), CSC Dumbrăvița (23 februarie), Crișul Chișineu Criș (26 februarie) și CS Socodor (5 martie).
Trimite articolul
XAceasta echipa nu ii CAO! Echipa asta este fc dihor! Fac pregatirea la felix… alearga pe afara si fac incalzire in sala de masa pentru oala cu sarmale!