Oradea rămâne un reper în drumul naţionalei de minifotbal spre al şaselea titlu de campioni europeni. Înainte de a pleca spre miniEuro, fotbaliştii coorodonaţi de Dan Cojocaru s-au pregătit aici timp de patru zile.
„Un stagiu care ne-a ajutat mult, întrucât aici am putut face experimentele necesare înainte de miniEuro în cele trei meciuri puternice jucate. Pe această cale doresc să le mulţumesc lui Spiros Baltsavias şi lui Adrian Moisa pentru sprijinul important oferit. Fără astfel de oameni nu am reuşi. Putem spune că drumul nostru spre al şaselea titlu de campioni europeni a trecut şi pe la Oradea. Pornind de la acel meci cu echipa Bihorului, o selecţionată foarte puternică”, ne-a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.
La reîntoarcerea în tară, tricolorii au trecut tot pe la Oradea, unde au fost invitați de Adrian Moisa, la o masă la Hotel Carnival. Unde campionii au avut parte de o surpriză, fiind felicitaţi de internaţionalul orădean Claudiu Keşeru, venit într-o vizită fulger acasă după derby-ul Ludogoreţ – Litex, scor 1-1. „Bravo lor! Este o performanţă extraordinară. Sunt impresionat că au devenit a şasea oară campioni europeni”, a spus Keşeru.
„Cu Cehia a fost greu”
„Aceşti băieţi merită toată aprecierea pentru ceea ce fac. Nu e întâmplător pentru că în zilele petrecute la Oradea mi-am dat seama de profesionalismul cu care se lucrează. Deşi sunt amatori, nu au fost cu nimic mai prejos decât naţionala de fotbal la felul cum s-au pregătit şi comportat. Ne bucurăm că i-am avut ca oaspeţi”, spune Adrian Moisa.
Preşedintele Ioan Onicaş a tras concluziile turneului final din Croaţia: „E important să se ştie că jucătorii noştri sunt amatori şi au diverse profesii, avem pompier, procuror şi chiar un arbitru de Liga 1 (n.r. – Stelian Slabu). Pe toată durata perioadei de pregătire şi a turneului din Croaţia s-au comportat ca nişte profesionişti adevăraţi. Fizic am fost tot timpul peste adversari şi am crescut de la meci la meci, culminând cu prestaţia entuziasmantă din finală. Dacă în 2010 au fost 6 ţări participante, acum au fost 32 de naţionale prezente la miniEuro 2015, ultimele venite în familia minifotbalului fiind Portugalia, Franţa şi Belgia. Consider că cel mai greu meci a fost cel cu Cehia din semifinale, unde trebuie să remarc prestaţia portarului Rădulescu, care a apărat două lovituri de departajare. După acest meci am ştiut că vom câştiga titlul, iar finala a fost fără istoric. Sperăm ca în viitorul apropiat să găsim sponsori şi oameni de bine să putem să-i recompensăm pe aceşti băieţi minunaţi. Fiind o federaţie care ne autofinanţăm nu am reuşit să le oferim jucătorilor niciun stimulent financiar sau diurnă. Cu sprijinul sponsorilor am putut asigura cheltuielile de deplasare, cazare şi cu pregătirea”, a sintetizat Onicaş.
Acesta a fost încântat de prezenţa portarului orădean Vlad Gheţe: „Chiar dacă a apărat doar într-un singur meci, Vlad a fost un om important în cadrul lotului. Când a intrat şi-a arătat valoarea, iar concurenţa făcută s-a dovedit extrem de benefică”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!